Cum arată și cu ce e diferit modelul BMW Seria 3 care se vinde în China în comparație cu cel din România

Autor: ProMotor 13 apr. 2020 Știri auto

BMW Seria 3 “made in China” a fost dezvăluit anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai. Cum arată și ce este diferit în comparație cu versiunea care se vinde în România?

GALERIE FOTO

China primește o atenție specială din partea producătorilor auto, pentru că pentru mulți dintre ei este cea mai importantă piață. Astfel, în țara în care clienții de mașini premium preferă să călătorească pe bancheta din spate și să lase responsabilitatea condusului pe umerii unui șofer, BMW, Mercedes-Benz și Audi trimit versiuni diferite față de cele care ajung în restul lumii.

Cea mai importantă diferență dintre BMW Seria 3 construit în China pentru China și cel care ajunge în restul lumii, inclusiv în România, este ampatamentul. 80% dintre clienții chinezi au optat, în cazul generației anterioare, pentru versiunea L, așa că apariția unui nou L era iminentă.

Record de pasageri într-un BMW Seria 3 cu numere româneşti. Poliţiştii germani au fost sideraţi!

Astfel, noul Seria 3 pentru China are 12 centimetri în plus față de versiunea care ajunge în alte state, inclusiv România. 11 dintre cei 12 sunt rezervați ampatamentului. Acest lucru se traduce printr-un plus de spațiu la interior. Astfel, pasagerii care iau loc pe bancheta din spate primesc 43 de milimetri în plus la genunchi. Și accesul în spate este mai ușor, pentru că portierele spate sunt mai lungi.

BMW Seria 3 China (7)
BMW Seria 3 – China

Pasagerii sunt răsfățați și cu un acoperiș panoramic de dimensiuni impresionante, dar și cu climatizare pe trei zone și sistem de iluminare ambientală, toate trei incluse în echiparea standard.

BMW Seria 3 Europa
BMW Seria 3 – Europa

Silueta alungită a lui Seriei 3 face modelul să pară mai elegant, mai suplu și chiar mai atletic.

Cât costă BMW Seria 3 în China?

Noul BMW Seria 3 produs special pentru China este disponibil cu șase motorizări, iar gama de prețuri se încadrează între 313.900 yuani și 363.900 yuani, adică între 40.680 de euro și 47.160 de euro.

În România, modelul pornește de la 34.450 de euro. Este suma trecută în contul versiunii entry-level 320i Sedan. Aceeași versiune se numește 325 Li în China și este pusă în mișcare de același motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri și 184 de cai putere.

Diferențele de dimensiuni dintre modelul pentru China și cel pentru restul lumii:

BMW Seria 3 Europa BMW Seria 3 China
Lungime 4709 mm 4829 mm
Ampatament 2851 mm 2961 mm
Lățime 1827 mm 1827 mm
Înălțime 1435 mm 1442 mm
Portbagaj (volum) 480 l 480 l

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide