BMW Seria 3 împlineşte 40 de ani de existenţă [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 10 mai 2015 Știri auto

Au trecut deja patru decenii de la debutul primei generaţii BMW Seria 3, la Salonul Auto de la Frankfurt 1975. În toţi aceşti 40 de ani, Seria 3 a reuşit să se adapteze pieţei astfel încât să fie unul dintre cele mai dorite modele din lume. Iar vânzările nu fac decât să ateste succesul Seriei 3 de-a lungul timpului – circa 14 milioane de unităţi vândute.

Şi nu doar de simţ al adaptării a dat dovadă BMW Seria 3, ci şi de licăriri de inovaţie. Interioarele gamei BMW reflectă, printr-ul element distinctiv, prima generaţie Seria 3 – ne referim la consola centrală orientată uşor către şofer. În 1977, Seria 3 a fost prima maşină în segmentul său care să ofere motorizare cu şase cilindri în linie – motorul I6, folosit în locul V6-ului, fiind o altă semnătură BMW. De-a lungul generaţiilor, pe lista de inovaţii şi-au făut loc şi sistemul de injecţie revoluţionar, sistemele de management al motorului, motoare diesel sportive etc.

Sunt multe lucruri pentru care Seria 3 ar putea fi lăudat – de exemplu, după 40 de ani, rămâne cel mai sportiv model din segmentul său – însă nicio satisfacţie nu este mai mare decât cea a povestirilor rostite de către proprietari.

Continuând pe firul emoţiilor, ţinem să te întrebăm asta: Cu care generaţie BMW Seria 3 ai vrea să îmbătrâneşti?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide