BMW Seria 4 Gran Coupe debutează pe piața din România

Autor: Marius Vișan 26 oct. 2021 Știri auto

Noul BMW Seria 4 Gran Coupe este primul model care debutează pe piaţa din România într-o prezentare în cadrul unui eveniment de gaming.

Prezentarea va fi făcută în cadrul unui live special, într-o colaborare între JaxiTV, unul dintre cei mai apreciaţi streamers de gaming din România. Cea de-a V-a ediţie a Bucharest Gaming Week are loc între 25 şi 31 octombrie 2021.

Noul BMW Seria 4 Gran Coupe subliniază clar calităţile sale sportive îmbunătăţite, cu un model de performanţă în vârful gamei. BMW M440i xDrive Gran Coupe este propulsat de un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, de 275 kW/374 CP.

BMW 430i Gran Coupe înseamnă debutul unui nou motor pe benzină, cu patru cilindri, care dezvoltă 180 kW/245 CP şi are un colector de evacuare integrat în chiulasă pentru a reduce şi mai mult nivelurile de emisii.

Motorul pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 420i Gran Coupé produce o putere maximă de 135 kW/184 CP. Iar un motor diesel cu patru cilindri, de 140 kW/190 CP, poate fi găsit sub capota BMW 420d Gran Coupe şi BMW 420d xDrive Gran Coupe.

Motoarele de ultimă generaţie, cu patru şi şase cilindri, şi tehnologia mild-hybrid

La BMW M440i xDrive Gran Coupe şi la variantele diesel ale noului automobil, tehnologia mild-hybrid creşte şi mai mult dinamica şi eficienţa. Starterul de 48V poate asigura un plus de 8 kW/11 CP la demaraj sau la accelerările rapide. O baterie suplimentară litiu-ion ajută la extinderea suplimentară a posibilităţii de regenerare şi stocare a energiei la frânare.

Sistemul mild-hybrid asigură şi rularea liberă cu motorul cu ardere internă oprit în regim de coasting pentru un plus semnificativ de eficienţă în regimul EcoPRO sau Comfort.

Intră în GALERIA FOTO

Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Totodată, transmisia opţională Steptronic Sport cu opt trepte (standard la BMW M440i xDrive Gran Coupé) completează dinamica de schimbare mai precisă şi clapetele de schimbare de pe volan cu funcţie Sprint. Acest lucru stimulează caracteristicile sistemului de propulsie şi de schimbare pentru a maximiza performanţa dinamică atunci când se accelerează brusc sau se depăşeşte.

Din primăvara anului viitor, două modele modificate pentru propulsie electrică vor debuta pe piaţa din România.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide