BMW Seria 4 Gran Coupé este cel mai nou purtător al noii grile gigantice

Autor: Cristian Agatie 09 iun. 2021 Știri auto

BMW Seria 4 Gran Coupé este cel mai nou purtător al noii grile gigantice, completând gama Seriei 4 cu a treia formă de caroserie, după coupé și cabriolet.

Intră în Galeria FOTO

Coupé-ul cu patru portiere din clasa medie primește o dinamică îmbunătăţită, un design mai clar care urmează noul limbaj al mărcii BMW, o atmosferă rafinată în interior şi o serie de inovaţii în domeniile operării şi conectivităţii. O versiune de performanță M va fi disponibilă încă de la lansare, alături de alte patru versiuni de motorizare.

Noul Gran Coupé are o lungime exterioară de 4.783 milimetri, o lăţime de 1.852 milimetri şi o înălţime de 1.442 milimetri, propriţiile clare sunt combinate cu linii de coupé întinse dinamic. Este mai lung cu 143 milimetri, mai lat cu 27 de milimetri şi mai înalt cu 53 de milimetri decât predecesorul său. Ampatamentul de 2.856 de milimetri este cu 46 de milimetri mai lung decât al predecesorului şi cu 5 milimetri mai mult decât dimensiunea de la Seria 3 Sedan.

Noul BMW Seria 4 Gran Coupé oferă un volum al portbagajului de 470 de litri, cu 39 de litri mai mult decât în cazul modelului anterior. Capacitatea de încărcare poate fi extinsă la maximum 1.290 de litri prin rabatarea secţiunilor spătarului banchetei, cu divizarea standard 40:20:40.

În interiorul noului BMW Seria 4 Gran Coupé, consola centrală înaltă şi structura de suprafaţă cursivă, care se întinde de la panoul de instrumente până la panourile uşilor, învăluie locurile din faţă. Butonul Start/Stop pentru motor este poziţionat într-un panou de comandă cu design clasic din consola centrală, care găzduieşte şi controlerul BMW şi butoanele pentru unitatea Driving Experience Control şi frâna de parcare electromecanică, alături de maneta schimbătorului de viteze specifică modelului.

BMW Seria 4 Gran Coupé: Motorul diesel mai prinde un ciclu de viață

BMW M440i xDrive Gran Coupé este propulsat de un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, de 374 CP. BMW 430i Gran Coupé înseamnă debutul unui nou motor pe benzină, cu patru cilindri, care dezvoltă 245 CP şi are un colector de evacuare integrat în chiulasă pentru a reduce şi mai mult nivelurile de emisii. Motorul pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 420i Gran Coupé produce o putere maximă de 184 CP. Un motor diesel cu patru cilindri, de 190 CP, poate fi găsit sub capota lui BMW 420d Gran Coupé şi a lui BMW 420d xDrive Gran Coupé.

La BMW M440i xDrive Gran Coupé şi la variantele diesel ale noului automobil, tehnologia mild-hybrid creşte şi mai mult eficienţa. Starterul de 48V poate asigura un plus de 8 kW/11 CP la demaraj sau la accelerările rapide. Sistemul mild-hybrid asigură şi rularea liberă cu motorul cu ardere internă oprit în regim de coasting pentru un plus semnificativ de eficienţă în regimul EcoPRO sau Comfort.

Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Totodată, transmisia opţională Steptronic Sport cu opt trepte (standard la BMW M440i xDrive Gran Coupé) completează dinamica de schimbare mai precisă şi clapetele de schimbare de pe volan cu funcţie Sprint.

BMW a prezentat în vara anului trecut Seria 4 Coupé, pentru ca în toamnă să lanseze pe piață și cabrioletul cu soft-top.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide