BMW Seria 5 a bătut Audi A6, Infiniti Q70 şi Volvo S90 la testele de siguranţă [VIDEO]

Autor: Marius Vișan 16 mai 2017 Știri auto
BMW Seria 5 a bătut Audi A6, Infiniti Q70 şi Volvo S90 la testele de siguranţă [VIDEO]

Când vorbim de cele mai sigure maşini de pe şosea, ne gândit prima oară la sedanele europene de lux precum Mercedes şi Volvo. Dar cum rămâne cu BMW?

Ultimele teste făcute pe Seria 5 au demonstrat că nu este o maşină tocmai sigură. Potrivit Insurance Institute for Highway Safety modelul precedent de generaţie F10 nu a rezistat bine în timpul testelor. 

Din fericire însă, noul sedan de lux de dimensiuni medii din Bavaria a trecut cu bine de testele IIHS. Cu un sistem opţional de prevenire a accidentelor frontale, cu un rating superior şi faruri de bună calitate, „noua serie 5 a câştigat premiul Top Safety Pick + – premiul cu cel mai mare punctaj acordat de această organizaţie.

Noul 5 nu este singurul model din gama BMW pentru a câştiga distincţia. Atât Seria 2, cât şi Seria 3 au obţinut ratingul „plus”, în timp ce X1 a obţinut premiul „Top Safety Pick” (la fel ca Mini Cooper). Singurul sedan de lux de dimensiuni medii care a luat „plus” este Genesis G80. Audi A6, Infiniti Q70 şi Volvo S90 au câştigat toate premiile Top Safety Pick (fără „plus”).

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide