BMW Seria 5 destinat pieței din China: mașina are ampatament alungit și ecran de 31 inch pentru pasagerii din spate

Autor: Ionuț Vîlciu 08 aug. 2023 Știri auto

BMW prezintă noua generație a Seriei 5 destinată pieței din China. Comparativ cu versiunea europeană, mașina are un ampatament mai lung, care oferă mai mult spațiu pentru pasagerii din spate, dar și ecranul Theater Screen, preluat de la Seria 7.

La sfârșitul lunii mai a acestui an, BMW a dezvăluit cea de-a opta generație a Seriei 5. Noul model este disponibil atât în variante termice, cât și în versiune complet electrică i5, cu mai multe trepte de putere. Noul BMW Seria 5 poate fi comandat și în România, iar prețurile pornesc de la 58.965 de euro pentru versiunea de bază, echipată cu motorul 2,0 litri, pe benzină, care produce 208 CP.

BMW prezintă acum o versiune a noii Serii 5 destinate pieței din China, care a suferit câteva modificări pentru a face pe plac clienților din această țară. Exact ca în cazul mașinilor destinate pieței europene, mașina poate fi comandată și sub forma sedanului electric i5. De aici încep marile diferențe.

BMW Seria 5 pentru piața chineză: un mic Seria 7

Comparativ cu celelalte modele, BMW Seria 5 creat pentru piața chineză are un ampatament mai lung, pentru a oferi ocupanților locurilor din spate mai mult loc pentru picioare. Pe lângă spațiul mai mare pentru picioare, ocupanții locurilor din spate vor fi tratați cu o dotare exclusivă pentru modelele destinate pieței chineze. Vorbim despre un display cu diagonala de 31,1 inch, fiind același Theater Screen întâlnit pe noua generație Seria 7. Acest ecran are rezoluție 8k și conectivitate 5G.

În plus, mașina vine echipată cu sistem audio Bowers & Wilkins, pentru a asigura ocupanților o acustică demnă de calitatea video pe care o oferă ecranul de 31,1 inch. Pentru un confort sporit, este inclusă și climatizarea automată cu 4 zone, astfel că fiecare ocupant își poate regla temperatura după bunul plac.

Pe lângă modificările operate pentru a face interiorul mai spațios și mai tehnologizat, BMW a adus mașinii o modificare interesantă la exterior, una pe care nu o vom întâlni pe modelele din Europa. Este vorba despre o siglă iluminată în zona montantului C. În cazul versiunilor termice, aceasta este iluminată cu alb, iar la cele electrice este iluminată cu albastru.

Noile modele vor fi produse exclusiv pentru piața chineză la uzina Dadong operată în Shenyang de societatea mixtă BMW Brilliance Automotive Ltd.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide