BMW Seria 5 reținut de Poliția de Frontieră. Ce motiv au avut autoritățile

Autor: Robert Pindic 31 mai 2023 Știri auto

În data de 29 mai 2023, polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au constatat în cadrul unui control un autoturism suspect. Cercetările ulterioare au arătat că acesta ar fi fost furat din Norvegia cu trei săptămâni în urmă.

La Punctul de Trecere a Frontierei Albița se prezintă un cetățean român, în vârstă de 40 de ani, la volanul unui BMW 530e din 2017. Acesta avea numere de înmatriculare din Republica Moldova, și trebuia supus unui control necesar trecerii frontierei, pentru a intra în țară.

Odată cu inspectarea documentelor de către polițiștii de frontieră, aceștia au început să aibă îndoieli în legătură cu proveniența autoturismului. În acest sens, autoritățile au efectuat verificări suplimentare. Astfel, au descoperit că mașina figurează în bazele de date drept fiind un bun căutat pentru confiscare de către autoritățile din Norvegia încă din 10 mai.

Prețul cu care a fost cumpărat autoturismul, departe de adevăr

Bărbatul, acum informat despre posibilul istoric al vehiculului, a declarat că a cumpărat mașina de la o persoană fizică. Acesta a plătit doar 20.600 de euro, în comparație cu cei 30.000 de euro prețul real al autoturismului. În mod evident, acesta s-a bucurat în legătură cu prețul mai mic cerut de vânzător, în momentul achiziționării. Acesta a declarat totuși că nu a fost înștiințat despre furtul autoturismului sau implicarea acestuia într-un litigiu.

Mașina este, într-adevăr, așa cum o descrie comunicatul Poliției de Frontieră – un autoturism de lux. Modelul 530e este un plug-in hybrid propulsat de un motor turbo pe benzină de 2,0 litri cu patru cilindri, cuplat cu un motor electric pentru o a dezvolta 252 CP și un cuplu de 420 Nm. Puterea este distribuită către roțile din spate prin intermediul transmisiei standard cu opt trepte atât în modul hibrid, cât și în modul complet electric.

În modul hibrid, este capabil să atingă 0-100 km în 6,2 secunde și să are o viteză maximă de 235 km/h. Însă, consumul de combustibil ajunge și la 1.9-2.1l/100 km. În modul complet electric are o viteză maximă de 140km/h și o autonomie de 50km.

În prezent sunt efectuate cercetări în privința determinării situației juridice a vehiculului. Autoturismul, în valoare de 150.000 de lei, a fost reținut.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com, Poliția de Frontieră Română


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide