BMW Seria 7 tunat – Pentru cei care nu știau că limuzinele pot arăta așa

Autor: David Andrei 15 feb. 2021 Știri auto

BMW Seria 7 a fost mereu reprezentarea luxului și a confortului. Dar o casă de tuning din Elveția a vrut mai mult de la limuzina bavareză. Cum arată modelul tunat de elvețieni?

GALERIE FOTO

Astfel, un BMW 745Le xDrive a ajuns pe mâinile specialiștilor de la Dahler Competition Line. A primit astfel mai multă putere și un look spectaculos. Modelul plug-in hybrid are un motor turbo de 3.0 litri cu șase cilindri și un motor electric. Atunci când limuzina iese pe porțile uzinei, cele două livrează împreună 394 de cai putere și 600 Nm.

Propulsorul pe combustie asigură 286 de cai putere și un cuplu de 450 Newtoni metru. În contul celui electric, integrat în transmisia automată cu opt trepte își trece în cont 113 cai putere și 265 Nm.

Elvețienii de la Dahler au considerat că nu este suficient. Și au scos 408 cai putere și 600 Nm pentru un total de 521 de cai putere și 865 Nm. Aceștia au intervenit doar asupra motorului cu ardere internă, fără să se atingă de unitatea electrică. Acest BMW Seria 7 devine astfel mai puternic decât M3 Competition, care, cu al său motor twin-turbo de 3.0 litri cu șase cilindri în linie, are 510 cai putere și 650 Nm.

Compania cu sediul lângă Berna nu face publice detalii cu privire la noile performanțe ale limuzinei. În versiune standard, modelul plug-in hybrid accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h. Deci ne putem aștepta la cifre superioare după ce a trecut printr-o procedură de tuning.

BMW Seria 7 tunat are un look pe măsură

Ca să arate că limuzina de culoare albastră nu este doar mai performantă, ci și are un look pe măsura performanțelor, Dahler a echipat-o cu o evacuare din oțel inoxidabil și i-a asigurat o coloană sonoră care întoarce capete. Seria 7 are acum o suspensie sport, care reduce semnificativ garda la sol. Această suspensie este compatibilă însă, doar cu versiunile care nu au primit suspensie pneumatică adaptivă din fabrică.

Mașina vine acum cu jante de 22 de inci, dar sunt disponibile și unele de 21 de inci, cu diverse modele și finisaje.

În România, BMW 745Le xDrive are un preț de pornire de 119.238 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide