BMW Seria 7 unic în lume. Are lansator de rachete pe acoperiș!

Autor: Elena Luchian 07 dec. 2020 Știri auto

Acesta este un BMW Seria 7 unic în lume. Are un lansator de rachete pe acoperiș, un fierăstrău iese de sub logo-ul de pe capotă și mașina se poate coduce… singură. Cine a folosit limuzina?

GALERIE FOTO

Cel mai probabil, fanii seriei James Bond au recunoscut deja mașina. Acest BMW 750iL a apărut pe marile ecrane în “Tomorrow Never Dies” în 1997. Este un E38 cu ampatament lung cu motor V12 de 5,4 litri, care dezvoltă 351 de cai putere. Unitatea în aceeași configurație se regăsea și sub capota lui Rolls-Royce Seraph și este cuplată la o transmisie automată cu cinci rapoarte.

Versiunea care apărut în film are un lansator de rachete montat pe acoperiș și un sistem care degajează gaze lacrimogene. Posesorul mașinii poate fi recunoscut cu ajutorul amprentei și doar el are acces la seiful aflat în zona airbag-ului pentru pasagerul din față. Orice intrus riscă să fie electrocutat.

BMW Seria 7 automat, dar cu trei pedale

James Bond, interpretat de Pierce Brosnan, apare conducând mașina cu ajutorul telefonului mobil, de pe acoperișul unei clădiri. În realitate, un șofer se afla pe bancheta din spate, conducând cu ajutorul unei console și al unui volan montat pe spătarul scaunului șoferului. Are la dispoziție și pedale, trei la număr, deși este vorba despre o mașină automată. De ce trei? Cea de-a treia este o pedală de frână care acționează doar roțile de pe puntea spate. Așa au fost realizate derapajele controlate care apar în film.

Este, evident, o mașină construită exclusiv pentru blockbuster-ul „Tomorrow Never Dies”. Acest Seria 7 a avut încă două dubluri. Celelalte două limuzine au fost utilizate exclusiv pentru scene în care s-au filmat detalii.

Limuzina BMW Seria 7 a fost prezentată în cel mai recent vlog Supercar Blondie. Mașina poartă încă urmele de gloanțe trase pe platourile de filmare. Cei de la BMW s-au asigurat că cele trei unități care au ajuns pe mâinile echipei de producție sunt funcționale. Studiourile Metro Goldwyn Mayer au adăugat lansatorul de rachete de pe acoperiș și toate dotările necesare agentului 007.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide