BMW şi Jaguar anunţă colaborarea privind tehnologia de electrificare

Autor: Marius Vișan 06 iun. 2019 Știri auto
BMW şi Jaguar anunţă colaborarea privind tehnologia de electrificare

BMW Group şi Jaguar Land Rover au confirmat, astăzi, că îşi unesc forţele pentru dezvoltarea următoarei generaţii de propulsii electrice. BMW Group vine cu o experienţă îndelungată în dezvoltarea şi producţia internă a numeroase generaţii de propulsii electrice de la lansarea în 2013 a pionierului BMW i3, iar Jaguar Land Rover şi-a demonstrat calităţile cu această tehnologie prin lansarea Jaguar I-Pace şi a modelelor sale plug-in hybrid.

Până acum, cea mai sofisticată tehnologie de electrificare a BMW Group include un motor electric, transmisie şi electronică de putere într-o singură carcasă. Acest motor electric nu necesită pământuri rare, ceea ce permite BMW Group să îşi reducă dependenţa de disponibilitatea lor pe măsură ce continuă să îşi extindă sistematic gama de modele electrificate.

BMW introduce a cincea generaţie eDrive

Începând de anul viitor, BMW Group va introduce această unitate de propulsie electrică, a cincea generaţie („Gen 5”) a tehnologiei sale eDrive, odată cu BMW iX3, modelul Sports Activity Vehicle. Propulsia electrică Gen 5 va fi sistemul de propulsie pe care se vor baza evoluţiile ulterioare lansate împreună cu Jaguar Land Rover.

Cooperarea permite BMW Group şi Jaguar Land Rover să profite de avantajul de eficienţa costurilor care rezultă din dezvoltarea comună a evoluţiilor viitoare şi a costurilor de planificare a producţiei, precum de economiile la scară din achiziţiile comune.

O echipă comună de specialişti BMW Group şi Jaguar Land Rover, localizată în München, va avea misiune de dezvoltare suplimentară a unităţilor de propulsie Gen, în timp ce producţia trenurilor de rulare electrice va fi întreprinsă de fiecare partener în propriile facilităţi de producţie. Ambele companii vor căuta să adere la propriile propuneri specifice mărcii în orice proiect.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide