BMW și Meta dezvoltă împreună niște ochelari virtuali care funcționează în mașină

Autor: Adrian Somai 19 mai 2023 Știri auto

Industria auto se dezvoltă de la o zi la alta din toate punctele de vedere, tehnologia jucând un rol tot mai important atunci când vorbim despre mașinile de ultimă generație. Germanii de la BMW și Meta anunță acum că și-au propus să dezvolte împreună niște ochelari cu realitate virtuală care să poată fi utilizați chiar și atunci când mașina se află în mișcare, potrivit The Verge.

Tehnologia VR prinde din ce în ce mai mult contur în ultimii ani, specialiști din mai multe domenii dandu-și seama că aceasta poate fi integrată în tot felul de industrii. Așa se întâmplă și în industria auto, acolo unde constructorii încearcă să integreze realitatea virtuală (VR) și realitatea mixtă (MR) în mașini. Audi a făcut un prim pas în această direcție în cursul anului trecut, atunci când a anunțat că mai multe modele din gamă vor integra tehnologia VR dezvoltată de cei de la Holoride.

Cei de la Audi nu sunt însă singurii care vor să inoveze din acest punct de vedere, colegii germani de la BMW lucrând, de asemenea, intens în ultimii ani pentru a face progrese la acest capitol. BMW își dorește să aducă tehnologia VR în mașinile sale, însă, până acum, acest lucru nu a fost reușit din cauza faptului că de cele mai multe ori dispozitivele erau derutate de mișcarea mașinii.

Ochelarii VR vor putea fi folosiți chiar și când mașina este în mișcare

Problema de care cei de la BMW s-au lovit de-a lungul ultimilor ani a fost rezolvată acum cu ajutorul specialiștilor de la Meta. Cele două companii și-au unit forțele și au pus la punct un concept de ochelari VR care poate face diferența între ce se întâmplă în mașină și în afara ei. De asemenea, ochelarii vor putea fi folosiți atât pentru jocuri, cât și pentru anumite exerciții de meditație și relaxare.

„Avem în vedere o serie de potențiale scenarii de utilizare a dispozitivelor VR în autovehicule, începând de la asistarea șoferului în localizarea mașinii într-o parcare aglomerată până la alertarea acestuia cu privire la pericolele de pe șosea și furnizarea de informații importante despre starea vehiculului”, a transmis pe această temă Claus Dorrer, șeful departamentului de tehnologie din cadrul BMW.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide