BMW va cumpăra cobalt din Australia şi Maroc pentru fabricarea bateriilor maşinilor electrice

Autor: ProMotor acum 4 ani Știri auto
BMW va cumpăra cobalt din Australia şi Maroc pentru fabricarea bateriilor maşinilor electrice

BMW va cumpra cobalt, o componentă cheie pentru bateriile vehiculelor electrice, direct din minele din Australia şi Maroc pentru a se asigura că nu sunt obţinute prin exploatea copiilor.

Anunţul a venit de la bursa London Metal Exchange care a lansat o iniţiativă în baza căreia ar putea sancţiona producătorii auto care folosesc metale obţinute din surse nesustenabile. 

Andreas Wendt, membru al consiliului de administraţie al BMW, responsabil cu achiziţiile publice, a declarat că metalul furnizat de noua sursă va fi utilizat la următoarea generaţie de autovehicule electrice în 2020.

Un purtător de cuvânt al companiei miniere Glencore a declarat că firma sa va furniza pentru BMW cobalt de la mina australiană Murrin Murrin, care a produs anul trecut 2900 de tone de cobalt.

Cele mai mari rezerve de cobalt din lume se găsesc în Republica Democratică Congo, unde ingredientul brut este adesea exploatat artizanal, iar lanţurile de aprovizionare nu sunt monitorizate.

BMW a declarat anul trecut că a explorat modalităţi de îmbunătăţire a condiţiilor de lucru pentru mineritul de cobalt din Congo printr-un proiect pilot, informează autonews.com.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide