BMW va prezenta un nou Art Car în 2024, la Le Mans

Autor: Adrian Somai 30 iun. 2023 Știri auto

Anul 2024 ne va aduce din partea celor de la BMW un nou model din seria Art Car, o serie deja emblematică pentru constructorul bavarez. Primul model din seria Art Car a fost dezvăluit în urmă cu aproape o jumătate de secol, în anul 1975. De atunci și până astăzi, o serie întreagă de artiști de talie internațională au colaborat cu BMW pentru a crea aceste Art Cars.

Cel de-al 20-lea BMW Art Car urmează să fie dezvăluit publicului anul viitor, chiar în cadrul emblematicei Curse de 24 de ore de la Le Mans. Noul Art Car urmează să fie construit având la bază modelul de competiție BMW M Hybrid V8. Potrivit CNN, noul Art Car nu numai că va fi dezvăluit la Le Mans în 2024, dar va și lua startul în celebra cursă de anduranță de 24 de ore.

De această dată, artista de origine etiopiană Julie Mehretu este cea care a colaborat cu cei de la BMW pentru dezvoltarea acestui Art Car. Pe lista artiștilor care au colaborat cu BMW pentru acest proiect grandios se numără câteva nume importante din lumea artistică globală, printre care Frank Stella, Jeff Koons, Roy Lichtenstein, Alexander Calder sau Andy Warhol.

Noul BMW Art Car va avea la bază modelul M Hybrid V8

Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, noul BMW Art Car va avea la bază modelul de competiție M Hybrid V8. Astfel, vorbim despre o mașină echipată cu o unitate de motorizare V8 cu capacitate de 4.0 litri, alături de care se va regăsi și un agregat electric. Împreună, sistemul cu care va fi echipat acest model va dezvolta 640 de cai putere. În aceste condiții, noul model promite o viteză maximă de până la 345 km/h, ceea ce nu sună deloc rău pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide