BMW X3 de vânzare, țeapa perfectă. E construit din două mașini!

Autor: Promotor 13 apr. 2020 Știri auto

Șoferii români care vor modele premium par să fie prada perfectă pentru cei care vând mașini second hand. Cel mai bun exemplu este un posesor de BMW X3 care cumpărase, fără să știe, un crossover construit din două mașini, pentru aproximativ 15.000 de euro.

GALERIE FOTO

Dan de la Mașina Potrivită a mers să verifice un BMW X3 de culoare albă în versiune 20d, cu motor de 2.0 litri cu 184 de cai putere, cuplat la un sistem de tracțiune integrală xDrive.

Mașina i s-a părut strâmbă din start. Proprietarul o cumpărase de la cineva din nordul țării. Nu găsise nicio informație referitoare la vreo daună pe site-urile de profil. A verificat-o și la Registrul Auto Român și a presupus că mașina e în regulă.

Citește și:

I-a cumpărat soției un BMW X6, declarat daună totală. Acum încearcă să-l repare

 

Dar X3-ul cumpărat de el avusese o soartă cruntă. Toți cei patru montanți fuseseră tăiați, iar plafonul fusese înlocuit. Partea inferioară era în regulă, iar X3-ul lui se mișca bine, nu scotea zgomote nefirești. “Cel mai probabil a fost răsturnată”, a fost concluzia lui Dan de la Mașina Potrivită.

Capota fusese înlocuită cu una produsă în Taiwan, negalvanizată, care a ruginit deja. Nici evacuarea nu e originală. În plus, în dreptul indicativului modelului, chitul și vopseaua arată ca și cum ar fi fost puse acolo de un amator.

Mai mult, modelul german premium fusese implicat și într-un accident frontal. Cei care au făcut X3-ul din alte două mașini au încercat să ascundă și această daună. Farurile nu mai stau bine, pentru că, în urma impactului, clemele care prind blocurile optice au fost rupte. Lufturile dintre aripă și portieră par strâmbe sau foarte mari.

Cum te ferești de țepe?

Specialiștii în țepe știu exact cum funcționează site-urile de verificări ale mașinilor. Vehiculele vândute de ei după daune majore nu apar niciodată în baze de date sau în rapoarte online, cu informații corecte și complete.

Așa că o verificare fizică, efectuată cu ajutorul unui specialist, s-ar putea să facă toți banii. Un expert în verificarea mașinilor rulate va vedea imediat dacă mașina pe care vrei să o cumperi este sau nu în regulă. O mașină strâmbă sigur dă de bănuit.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide