BMW X6 parcat pe locul rezervat persoanelor cu handicap. Reacția șoferului când a fost fotografiat

Autor: ProMotor 15 feb. 2021 Știri auto

Zilele trecute, în Constanța, a fost fotografiat un BMW X6 într-o situație controversată. Acesta era parcat pe unul din locurile rezervate persoanelor cu handicap.

Imaginea a apărut pe un grup de Facebook din Constanța care semnalează mașini care parchează unde nu trebuie.

”Foarte supărat domnul că de ce îi pozez mașină, și când i-am atras atenția că este loc pentru persoane cu dizabilități mi-a răspuns: ”fratele meu e handicapat”… doar că dansul era singur…” scrie un utilizator al rețelei de socializare.

BMW X6 parcat pe locul rezervat persoanelor cu handicap. Reacția șoferului când a fost fotografiat
Parchez Ca Un BOU – Constanta / Facebook

Ai parcat pe locul rezervat unei persoane cu handicap fără a avea dreptul? Amendă între 2.000 și 10.000 lei

Mulți șoferi parchează pe aceste locuri, fără a avea acest drept, fie din comoditate, fie din rea voință, fie pentru că nu își dau seama că încalcă o lege. Mai există o altă categorie de șoferi, precum cea din care face parte și șoferul mașinii de mai sus, care atunci când este luat la întrebări încearcă să aducă justificări neplauzibile în loc să prezinte legitimația deveditoare.

Legea nr. 145 din iulie 2020 modifică și completează o altă prevedere privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Aceasta menționează că parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Amenda este aplicată de polițiștii de circulație sau chiar personalul de control cu atribuții în acest sens.

Deși vedem că legea sancționează clar aceste gesturi, ca participanți la trafic, asistăm zilnic la încălcări ale acestei reguli.

Mașinile care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimație beneficiază de parcare gratuită. Persoanele cu handicap sau reprezentanții legali ai acestora pot beneficia de carduri-legitimație. Documentele sunt eliberate de autoritățile administrației publice locale.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Parchez Ca Un BOU - Constanta / Facebook



Comentarii
Inchide