BMW Z4 M nu se va mai fabrica

Autor: Cosmin Iordache 23 mart. 2009 Știri auto
BMW Z4 M nu se va mai fabrica

BMW Z4 M reprezenta cel mai sportiv roadster creat vreodată de BMW şi am spus bine reprezenta pentru că o dată cu actuala generaţie BMW Z4 acesta va deveni doar un capitol din istora BMW. Care este cauza pentru care entuziaştii modelelor roadster vor fi privaţi de un reprezentant de seamă? Criza economică.

În compensaţie BMW va oferi un kit special, ca şi în cazul modelului BMW 135i, care va purta sigla M, dar nu va fi mai degrabă un produs vitreg al diviziei Motorsport. Există de asemenea zvonuri că prin remaparea ECU, puterea versiuniii cu kit M va putea fi ridicată cu 20 CP la 326 CP. Dar faţă de defunctul BMW Z4 M, se va înregistra o absenţă de aproape 20 CP. Acest lucru se va resimţi mai ales că plafonul metalic escamotabil va adăuga în jur de 200 kg. Deci sportivitatea va fi sacrificată în favoarea polivalenţei şi a confortului.

Vâ întrebaţi de ce BMW X5 şi X6 vor beneficia de o versiune M şi modelul eminamente sportiv nu? Pentru că acestea au fost demarate înainte de atacul crizei economice în lumea auto, sau cel puţin aşa spun cei de la BMW.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide