Boeing tocmai a patentat motorul cu fuziune nucleară. Şi lasere

Autor: Adrian Mihălţianu 21 iul. 2015 Știri auto
Boeing tocmai a patentat motorul cu fuziune nucleară. Şi lasere

Recent, Boeing a patentat o idee care, pentru cei mai mulţi, ar putea părea nebunească: utilizarea exploziilor termonucleare în motorul unui avion. Unii dintre voi aţi mai auzit până acum de ideea ”bateriei nucleare” pentru maşinile electrice, însă, de data asta, vorbim de un principiu cu totul diferit.

Pe scurt, inginerii Boeing vor să folosească un sistem de lasere care să provoace explozia termonucleară controlată a unui material radioactiv. În urma exploziei, se produce hidrogen, care asigură propulsia datorită ieşirii cu mare presiune din reactor.

Dar se produce şi o mare cantitate de căldură, datorită reacţiei dintre neutroni şi peretele din uraniu al reactorului. Această căldură pune în funcţiune un generator, care produce suficient curent electric pentru a alimenta laserele. Care pornesc din nou ciclul, fără a fi nevoie de altă sursă externă, indiferent dacă vorbim de combustibil sau de baterii. Nu e vorba de un perpetuum mobile, ci de un motor extrem de eficient, care este explicat în detaliu, inclusiv cu diagrame, aici.

Pe scurt, puteţi vedea principiul de funcţionare şi în clipul de mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide