Bombă pe roți, gonind în noapte cu aproape 200 km/h

Autor: George Cristea 29 sept. 2020 Știri auto

Un șofer a fost surprins de polițiștii buzoieni circulând cu o viteză record pe DN2. Mașina sa era o adevărată bombă pe roți, gonind în noapte cu aproape 200 km/h.

Intră în Galeria FOTO

Un bărbat din Neamţ a fost prins conducând pe o şosea din judeţul Buzău, noaptea, cu 199 de kilometri pe oră. Tot pe timp de noapte, au mai fost depistați de aparatele radar alți 40 de conducători auto. Opt au rămas fără permisul de conducere în urma unei acțiuni a Poliției Rutiere Buzău.

„Poliţiştii buzoieni au dat, luni, 114 amenzi în valoare totală de peste 168.000 de lei şi au reţinut 14 permise de conducere. Astfel, 41 de sancţiuni au fost date pentru depăşirea limitelor legale de viteză, opt dintre şoferii sancţionaţi pentru această abatere fiind lăsaţi fără permise pentru următoarele 90 de zile. Cea mai mare viteză – 199 km/h – a fost înregistrată pe timp de noapte de un echipaj care acţiona pe DN2/E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul autoturismului fiind un bărbat de 47 de ani din Neamţ. Tot pe timp de noapte, au mai fost înregistrate viteze cuprinse între 103 şi 115 km/h pe DN2E85 şi DN1BE577, în localitate, şoferii având vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani”, se arată într-un comunicat al Poliției Buzău.

Bombă pe roți: Viteza excesivă este principala cauză a accidentelor grave

Potrivit Poliției Române, depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide