Bosch investește 400 de milioane de euro în industria de cipuri

Autor: ProMotor 06 nov. 2021 Știri auto

Ca urmare a crizei globale de cipuri, Bosch va investi anul viitor peste 400 de milioane de euro în fabricile de semiconductori din Germania și Malaezia.

Unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme și componente pentru industria auto, Bosch își va extinde fabricile de plăcuțe semiconductoare din orașele germane Dresda și Reutlingen, precum și operațiunile din domeniul semiconductorilor din Penang (Malaezia) cu scopul de a mări livrările de cipuri către producătorii auto.

Bosch crește producția de plăcuțe semiconductoare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cea mai mare parte a investiției este alocată pentru noua fabrică Bosch de plăcuțe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda, unde capacitatea de producție urmează să fie extinsă și mai rapid în 2022.

În același timp, aproximativ 50 de milioane de euro vor fi cheltuite tot anul viitor pentru extinderea fabricii de plăcuțe semiconductoare din Reutlingen. În următorii doi ani, Bosch va investi aici în total 150 de milioane de euro pentru spațiul suplimentar cu mediu controlat.

„Obiectivul nostru este să mărim producția de plăcuțe semiconductoare în Dresda mai devreme decât era planificat și, în același timp, să extindem capacitatea camerelor cu mediu controlat din Reutlingen. Fiecare cip suplimentar pe care îl producem va fi de ajutor în situația actuală”, a declarat Harald Kroeger, membru al consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

Peste 4.000 de metri pătrați vor fi adăugați, în două etape, celor 35.000 de metri pătrați de spațiu cu mediu controlat din Reutlingen. Prima etapă, adăugarea unei suprafețe de 1.000 de metri pătrați pentru producția de plăcuțe semiconductoare de 200 de milimetri pentru a ajunge la un total de 11.500 de metri pătrați, a fost deja finalizată.

Pentru aceasta a fost necesară transformarea spațiului de birouri într-o cameră cu mediu controlat în ultimele luni și conectarea acesteia la fabrica de plăcuțe semiconductoare existentă printr-o pasarelă. Noua unitate produce plăcuțe semiconductoare din septembrie.

Bosch construiește un nou centru de testare în Malaezia

Planul de investiții al celor de la Bosch prevedere construirea la Penang (Malaezia) a unui nou centru de testare pentru semiconductori. Începând cu anul 2023, centrul va testa cipurile semiconductoare și senzorii fabricați.

„Aceste investiții planificate demonstrează încă o dată importanța strategică a deținerii propriei noastre capacități de producție pentru tehnologia de bază a semiconductorilor”, spune Denner.

În total, Bosch deține peste 100.000 de metri pătrați de teren în zona continentală Penang, iar dezvoltarea va fi efectuată în etape. Inițial, centrul de testare va avea o suprafață de aproximativ 14.000 de metri pătrați, inclusiv camere cu mediu controlat, spațiu pentru birouri, cercetare și dezvoltare și facilități de instruire pentru până la 400 de angajați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bosch



Comentarii
Inchide