Brabus 900 Superblack: cum arată un Mercedes-AMG GLS 63 dus la extrem – GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Bârliga 27 apr. 2023 Știri auto

Dacă tocmai ți-ai cumpărat un Mercedes-AMG GLS 63 și nu te mulțumește modul în care motorul V8 propulsează acest SUV impozant cu o greutate de 2,6 tone avem o veste bună. Compania germană de tuning Brabus are o nouă ofertă pentru acest model și performanțele au fost duse la extrem.

Deși un SUV masiv cu șapte locuri nu pare să fie chiar modelul ideal pentru o operație de tuning complexă se pare că există o serie de clienți dispuși să plătească sume considerabile pentru un astfel de vehicul. Brabus oferă 342 CP în plus față de modelul standard Mercedes-AMG GLS 63. La nivel de design a fost utilizată din plin fibra de carbon pentru mai multe elemente din componența caroseriei.

Și la interior Brabus a folosit fără economie acest material: volanul, bordul, consola centrală și panourile ușilor sunt realizate din fibră de carbon și negrul domină complet ambianța. Pasagerii de pe primul rând de scaune din spate sunt răsfățați cu o serie de echipamente multimedia și un sistem audio performant deservește sistemul de infotainment.

Tuning extrem: Brabus 900 Superblack

Un Mercedes-AMG GLS 63 este echipat cu un motor V8 de 4,0 litri capabil să ofere 558 CP între 6.000 și 6.500 rpm. Cuplul maxim de 730 Nm este disponibil între 2.500 și 5.000 rpm. Cutia Speedshift TCT 9G cu nouă trepte asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4.2 sec și acest SUV cu o lungime de 5.205 mm poate rula cu o viteză maximă de 250 km/h. Modelul german de performanță vine în echiparea standard și cu sistemul de suspensii AMG RIDE CONTROL+ și tracțiunea integrală variabilă 4MATIC+.

Plecând de la acest model Brabus aplică o serie de modificări extreme: motorul V8 cu două turbine livrează după operația de tuning 900 CP la 6.200 rpm și cuplul maxim de 1.250 Nm se poate obține de la 2.900 rpm. Compania germană de tuning susține că după aceste modificări 900 Superblack poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde și poate să atingă o viteză maximă de 330 km/h. La aceste performanțe contribuie și reducerea greutății obținută prin folosirea fibrei de carbon pentru elementele dinamice ale caroseriei. În plus noile jante cu dimensiunea de 24 de inchi contribuie pentru obținerea acestor performanțe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Brabus GmbH


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide