Brabus aduce cel mai puternic şi mai rapid cabrio cu patru locuri din lume | GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


Debutând acum câteva zile la cursa de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans, Mercedes-AMG S63 tunat de cei de la Brabus este cel mai puternic şi mai rapid cabrio cu patru locuri din lume. Dezvoltat în colaborare cu Motul, ameninţătorul S63 adoptă un aspect negru complet şi vine cu un motor V8 la scară mărită de 5,9 litri, faţă de 5.5 litri cât are versiunea standard, scrie Motor1.com.

Cele două turbocompresoare au fost înlocuite cu propriile unităţi mai mari pregătite de Brabus, la care s-au adougat şi nişte galerii de evacuare personalizate. În plus, noile ţevi de evaculare de 75 de mm fac parte din pachetul de care a beneficiat acest Mercedes. 

Odată puse în aplicare toate trucurile, motorul lui S63 Cabrio produce 838 de ai putere (625 kW) şi un cuplu de 1.450 Nm. Pentru a-i păstra longevitatea motorului, Brabus a instalat un software care limitează cuplul la 1.150 Nm. Toată această puterea este livrată la un sistem de tracţiune integrală 4MATIC printr-o cutie de viteze automată cu şapte trepte, cu un mod de schimbare manual, prin intermediul padelelor din aluminiu montate pe volan.

Sprintul de la 0 la 100 de km/oră va dura doar trei secunde şi jumătate, în timp ce de la 0 la 200 de km/oră va ajunge în doar 9,4 secunde. S63 Cabrio de la Brabus va avea o viteză maximă de 350 de km/oră, limitată electronic din cauza restricţiilor imuse de pneuri.

GALERIE FOTO
Comentarii
Inchide