Brandul Dallara a lansat oficial pe piață din România modelul Stradale – VIDEO – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 09 mart. 2023 Știri auto

Pe 7 martie 2023, brandul Dallara a lansat oficial pe piață din România modelul Dallara Stradale, primul autovehicul de stradă produs de legendarii italieni specializați în mașini de curse. Brandul Dallara va fi gestionat de Grupul Forza Rossa, în calitate de Ambasador Exclusiv în Balcani.

Inginerul Gian Paolo Dallara, fondatorul producătorului italian de automobile cu același nume, a efectuat o vizită la București în ziua de 7 martie cu ocazia lansării pe piața românească a brandului și a primei mașini de stradă aparținând companiei, Dallara Stradale.

De peste 50 de ani, Dallara proiectează şi produce şasiuri pentru maşini de curse şi de stradă, impunându-se ca una dintre cele mai renumite mărci din sectorul auto la nivel global. Dallara este, de asemenea, singurul producător de mașini de curse pentru IndyCar Series, Indy Lights, Formula 2, Formula 3 și Super Formula Championships. Dallara produce mașini pentru curse de anduranță, cum ar fi 24 de ore Le Mans și 24 de ore Daytona.

Dallara Stradale este o nouă mașină sport italiană, de la producătorul de șasiuri pentru mașini de curse, propulsată de motorul unui Ford Focus RS.

Noua mașină sport italiană are un șasiu realizat din fibră de carbon și aluminiu pentru a minimiza greutatea mașinii. Versiunea de bază primește dotări pentru circuit, dar, pentru un cost suplimentar, poate fi echipată cu un parbriz și detașabile tip aripi de pescăruș, transformând-o în cele din urmă într-un coupe ce poate fi condus pe drumurile normale. Este una din mașinile ce poate fi condusă legal pe stradă fără ca șoferul să fie obligat să poarte cască de protecție.

Performanța unei mașini este dată de: 15% motor – 35% greutatea mașinii – 50% aerodinamică

Dallara Stradale, prima maşină de stradă a mărcii, are un design extrem, dar reușește să combine performanța mașinilor de curse pe pistă cu un comportament fluid și jucăuș pe șosea.

Compania s-a concentrat în mod deosebit pe aerodinamică, acesta fiind unul dintre motivele principale care stau în spatele performanței sale superbe de condus și a designului atrăgător. Motorul cu patru cilindri în linie generează o putere maximă de 400 CP la 6200 rpm și un cuplu maxim de 500 Nm. Încorporarea unei aripi spate opționale ridică forța maximă la 853 kg, 0-100 km/h este estimată la 3,25 secunde cu o viteză maximă de 280 km/h.

Fiind o mașină de producție limitată, doar 600 de unități sunt planificate să fie produse în decurs de 5 ani.

Dallara Sradale înregistrează deja comenzi pe piaţa din România, activitatea brandului în regiune fiind gestionată de către Grupul Forza Rossa, dealer exclusiv în Balcani.

Mașina folosită pentru prezentarea din România are deja un client de la noi din țară, iar prețul ei a depășit 300.000 de euro.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide