Brandul românesc care produce mașini electrice cu aspect vintage – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 22 oct. 2020 Știri auto

Brandul Evolio este unul dintre cele mai importante nume din industria de IT&C din România pentru segmentul mid-range. Înființată în 2001, compania și-a făcut cunoscută prezența pe piață cu produsele multimedia, sisteme de navigație GPS, bazate pe cele mai noi tehnologi însă în ultimii ani s-a axat pe vehicule electrice precum biciclete, hoverboard-uri și trotinete electrice.

În timp, gama a devenit tot mai variată, fiind completată de camere de acțiune, drone, smartwatch-uri și brățări fitness, remarcându-se prin calitatea produselor și a serviciilor de garanție oferite. De peste 10 ani, brandul românesc distribuie o gama largă de produse, iar printre cele mai noi se află și vehicule electrice.

O replică românească după Ford Model T costă 39.000 de RON (aproximativ 8.000 de euro)… dar se încarcă la priză!

Unul dintre cele mai interesante produse ar fi mașina 100% electrică, replică după Ford Model T produs de Henry Ford între 1908 și 1927. O astfel de replică are un preț de 39.000 de RON, preț valabil cu ecotichet.

Caracteristicile acestei mașini includ o gardă la sol de 20 de cm, motor cu o putere de 5 KW ce poate face ca mașina să atingă o viteză maximă de 35 de km / h, autonomia bateriei este de 100 de Km, baterie care se poate încărca în aproximativ 8-10 ore, iar vehiculul are o capacitate de a transporta până la cinci pasageri.

Dimensiunile acestei mașini sunt: 3.150 x 1.520 x 1.950 mm, greutate ei ajunge la 700 de kg, pe când greutate suportată este de 400 de kg. Modelul dispune de un controller ENPOWER mc3336-4840.

Intră în Galeria Foto

Cea mai ieftină mașină electrică costă 5.500 de euro

Tot în portofoliul celor de la Evolio se află și X-CAR 2, o mașinuță cu o autonomie ce poate ajunge până la 120 de km. Propulsia este 100% electrică iar costurile de deplasare și mentenanță sunt cele mai mici din industrie. X-CAR 2 este un vehicul extrem de prietenos cu mediul înconjurător, având emiși de noxe zero, zgomot redus și este foarte ușor de condus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: evolioshop.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide