BREAKING. Chevrolet se va retrage de pe piaţa europeană până în 2015

Autor: Adrian Mihălţianu 05 dec. 2013 Știri auto
BREAKING. Chevrolet se va retrage de pe piaţa europeană până în 2015

În cadrul strategiei pe următorii ani, cei de la General Motors au decis ca, pe plan european, să se focuseze pe bandul Opel (respectiv Vauxhall, pe piaţa britanică) şi să renunţe la Chevrolet, marca americană urmând a activa pe alte pieţe internaţionale unde are succes.

Chevrolet, al patrulea nume în ierarhia mondială auto, va rămâne de bază în Rusia, de exemplu, unde diferenţierea faţă de Opel este mult mai clară, iar vânzările Chevrolet au o dinamică mult mai bună decât în Europa vestică şi centrală.

În acelaşi timp, General Motors speră să-şi eficientizeze costurile, ceea ce va însemna şi o creştere a profiturilor, retragerea Chevrolet de pe pieţe europene şi restructurarea dealerilor fiind estimată a genera economii de până la un miliard USD la jumătatea lui 2014.

Chevrolet România anunţă că decizia GM este de a continua să ofere toate serviciile post-vânzare către clienţii români, astfel încât clienţii din România să nu aibă de suferit. Serviciile de garanţie, piesele de schimb originale şi servisarea vor continua, inclusiv pentru maşinile cumpărate până la finalul lui 2015.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide