BT vinde o mașină electrică recuperată de la client. Chiar dacă este second hand, nu concurează la preț cu o Dacia Spring nou-nouță

Autor: Marius Vișan 10 ian. 2022 Știri auto

Departamentul Băncii Transilvania care se ocupă cu revânzarea mașinilor recuperate de la clienți are o ofertă pentru iubitorii mașinilor electrice: Nissan Leaf cu un rulaj de doar 91.000 de km.

Este vorba de un Nissan Leaf 30 kWh (2016). Mașina are dotări precum: ABS, ESP, climă automată 2 zone, audio-radio, navigație, senzori parcare, Bluetooth, scaune încălzite, geamuri & oglinzi electrice, proiectoare ceață, închidere centralizată, jante aliaj, computer de bord, Pilot Automat, Baterie 30 Kwh. Prețul acestei mașini este de 14.197 de EURO (inclusiv TVA).

BT vinde un Nissan Leaf recuperat de la un client

La momentul când a ieșit de pe porțile fabricii (2016), acest Nissan Leaf cu baterie de 30 km/h se putea mândri cu o autonomie oficială (certificată NEDC) de aproximativ 250 km. Cu toate acestea, în traficul real, autonomia ajungea undeva la 180 km. Sprintul 0-100 km/h durează 11.5 secunde, iar viteză maximă ajunge la 142 km/h. Motorul produce o putere de 107 cai / 80kW și 254 Nm cuplu motor.

Având în vedere că mașina din anunț are 6 ani vechime, cel mai probabil, aceste performanțe s-au diminuat. Nissan Leaf 30kw este o mașină din clasa supermini, complet electrică. Este o mașină bună atât pentru oraș cât și pentru drumuri lungi pentru că se poate încarcă rapid. Nissan Leaf are răcire pasivă a bateriei, adică fără ventilație și fără lichid.

Intră în GALERIA FOTO

Mașină la mâna a doua vs. mașină nouă?

Chiar dacă este o mașină la mâna a doua, prețul 14.197 de EURO (inclusiv TVA) este destul de mare, comparativ cu vechimea și autonomia pe care o oferă. O Dacia Spring, nou-nouță, costă mai puțin de 10.000 de euro (după reducerea Rabla Plus).

Dacia Spring dispune de o autonomie de până la 230 km în ciclu WLTP mixt și de până la 305 km în ciclu WLTP urban. Bateria sa are o capacitate de 27,4 kWh.

Programele RABLA Clasic și RABLA Plus pot fi accesate împreună. Guvernul României acordă un eco-tichet de 45.000 de lei care poate fi cumulat cu un alt bonus. La achiziția unei mașini 100% electrice și casarea unui autoturism vechi, suma totală de care se beneficiază este de 52.500 lei (45.000 lei eco-tichet + 7.500 lei prima de casare).

Primele zvonuri despre RABLA 2022 anunță că programul ar putea începe în luna februarie.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide