Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate Pirahna

Autor: Marius Vișan 15 mart. 2022 Știri auto

România este una dintre primele țări unde se va produce tehnică şi echipamente militare moderne. Astfel, Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate Pirahna.

Este vorba de un joint venture între Uzina Mecanică Bucureşti (UMB) şi General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania). Colaborarea vizează producția de transportoare blindate Pirahna.

Anunțul a fost făcută de prim-ministrul Nicolae Ciucă, marţi, 15 martie 2022, la ceremonia de semnare a acordului de asociere, informează Digi24.ro.

Premierul a subliniat că valoarea obligaţiilor de compensare din cadrul acordului este de aproximativ 297 de milioane de euro, sumă din care, până acum, s-a realizat implementarea a aproximativ 55%-56%.

Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate

”Pentru că a existat voință, astăzi se realizează primul joint-venture consolidat între Uzina Mecanică Bucureşti și General Dynamics European Land Systems Romania.
În 2019, la ultima vizita la Uzina Mecanică Bucureşti, pe linia de producție erau două sau trei transportoare Piranha. Astăzi, linia este la capacitate maximă și s-a reușit livrarea a primelor 68 de transportoare: două batalioane de infanterie din Forțele Terestre au acum tehnică modernă de luptă”, scrie Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Societatea Uzina Mecanică Bucureşti are ca obiect principal de activitate fabricarea armamentului şi muniţiei, şi este în prezent unicul producător al blindatelor grele pe şenile din România, capacităţile de producţie fiind dimensionate şi structurate pentru acest tip de produse.

Compania ocupă un teren de circa 20 de hectare, în Sectorul 3 din București. Societatea a fost înființată în anul 1978, ca o fabrică anexă a Întreprinderii ”23 August” București, sub titulatura de ”Fabrica de Mașini Grele Speciale”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide