Bucureștiul are o nouă parcare park and ride la Piața Sudului

Autor: ProMotor 03 dec. 2019 Știri auto

Bucureștiul are o nouă parcare de tip park and ride în zona de sud a Bucureștiului, la Piața Sudului. Aceasta va permite celor care vin din afara Bucureștiului să parcheze mașina și să-și continue călătoria cu mijloacele de transport în comun.

Situată la intersecția dintre șoseaua Olteniței și șoseaua Berceni, noua parcare este considerată cea mai modernă din București. Parcarea modulară are o capacitate de 305 locuri și a fost construită din panouri metalice, pe trei niveluri – parter, etaj și o terasă. Va avea un rol dublu, de parcare park and ride pentru cei care intră în București și, respectiv, de parcare de reședință pentru locuitorii din zonă.

La parter se regăsesc 86 de parcaje, dintre care șapte sunt destinate persoanelor cu dizabilități și două locuri motocicletelor. La etaj pot parca 76 de autovehicule, iar pe terasă cele 89 de locuri sunt destinate exclusiv abonaților. În afara spațiilor din interior, parcarea de la Piața Sudului beneficiază și de alte 60 de locuri amenajate la exterior, dintre care trei sunt destinate persoanelor cu dizabilități.

Parcarea este supravegheată video non-stop, iar rampele de acces beneficiază de sistem de degivrare pentru topirea zăpezii de pe anvelopele mașinilor.

„Această rampă este prevăzută cu sistem de degivrare, tocmai pentru ca în timpul iernii, accesul în această parcare, accesul la acest nivel să fie extrem de sigur. Parcarea este pervăzută cu hidranți la fiecare nivel, tocmai pentru ca într-o situație de urgență toate elementele de siguranță să poată să fie activate și viața niciunui om să nu fie pusă, vreo clipă, în pericol”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Vestea bună este că timp de cel puțin un an de la inaugurarea acestei parcări, accesul va fi gratuit.  După această perioadă, taxa de parcare va fi de 3 lei pe oră, un tarif destul de piperat după cum a demonstrat-o experiența altei construcții similare.

Parcarea de tip park and ride de la Străulești este goală în acest moment, deși are o capacitate de 600 de locuri și a fost inaugurată în noiembrie anul trecut. Cei de la Metrorex au și înjumătățit tariful pentru o oră de parcare, sperând ca șoferii vor veni aici. O oră de parcare costă acum doar 50 de bani, dar șoferii preferă să-și lase mașinile în altă parte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide