Bugatti nu mai găseşte cumpărători pentru Veyron

Autor: Andrei Ştirbu 17 feb. 2014 Știri auto

După ce cele trei sute de coupéuri Veyron 16.4 şi-au găsit proprietari, Bugatti a ieşit pe piaţă cu Grand Sport şi Grand Sport Vitesse, reprezentate de numeroase ediţii speciale, unul mai opulent ca altul. Producţia celor din urmă menţionate a fost limitată la 150 de exemplare – Bugatti a ştiut să-şi joace foarte bine cartea exclusivităţii. Numai că, la un moment, dat, jocul a devenit greu. 

Acceleraţie 0-100 km/h în 2,5 secunde. Din păcate, nu are către cine demara

Grea este şi explicaţia pentru cele 40 de roadstere care nu s-au vândut. Având în vedere că preţul per exemplar este de 1,4 milioane de euro pentru Grand Sport şi 1,69 milioane de euro pentru Grand Sport Vitesse, suma blocată în depozite este una cel puţin impresionantă: circa 62,5 milioane de euro. Uf…

Ai avea curajul să spui că fundul ăsta a îmbătrânit vreun pic?  

Pentru a încuraja clienţii că o astfel de achiziţie (în ciuda sumelor) nu este chiar o pierdere, Bugatti organizează Dynamic Drive Experience, o serie de evenimente care „atrag persoane care nu au făcut cunoştinţă direct cu brandul nostru până acum”, declară John Hill, directorul de vânzări Bugatti SUA. În fiecare week-end, 20-25 de potenţiali clienţi sunt privilegiaţi cu test drive-ul suprem.

Cu cadrul ăsta încep multe vise umede

În măsura în care aceştia vor fi convinşi de măreţia lui Veyron şi îşi vor uşura conturile cu peste 1,5 milioane de euro, Bugatti va lua în considerare dezvoltarea unui nou model. „Nu se va prezenta niciun model nou până în momentul în care nu lichidăm stocul pentru Grand Sport şi pentru Grand Sport Vitesse”, completează Hill. „Chiar şi dacă le vindem în următoarele 12 luni – aşa cum estimăm noi – nu vor fi veşti legat de un nou model în următorii doi ani.” conchide acesta. 

Chiar şi dacă te numeri printre cei care s-au săturat de aceeaşi faţă – fie ea cât de renumită – nu poţi să nu regreţi „întârzierea” unui nou Rege al asfaltului (adică a unui nou Bugatti). Între timp, să jucăm un mic joc fantezist:

Dacă ai avea toţi banii din lume (sau măcar suficient cât să le pierzi numărul), ce altă super-maşină ţi-ai lua în locul unui Grand Sport Vitesse?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide