Bugatti prezintă versiunea de serie a hypercar-ului Bolide. Producție limitată la 40 de exemplare – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 apr. 2023 Știri auto

Bugatti a publicat o serie de imagini cu versiunea de serie a hypercar-ului Bolide. Noul model va fi construit în doar 40 de exemplare. Versiunea de serie a lui Bolide dezvoltă 1.600 CP.

Anul 2020 marca prezentarea hypercar-ului Bolide de către producătorul francez Bugatti. Modelul de înaltă performanță, dispunea de un motor W16 și o capacitate de 8.0 litri, capabil să producă 1.850 CP. În teorie, mașina putea atinge o viteză maximă de peste 500 km/h.

În august 2021, Bugatti a prezentat Bolide sub formă de concept și a anunțat că Bolide va fi dezvoltat pentru o serie limitată de producție de doar 40 de unități. Centrat pe premisa de a crea cel mai bun Bugatti special pentru circuit, un model fără compromisuri. Acum, la doi ani de la acel anunț, Bugatti publică un set de imagini oficiale cu versiunea de serie a hypercar-ului Bolide.

Bugatti Bolide ajunge în producția de serie cu 1.600 CP

Pentru Bolide, Bugatti a început cu motorul quad-turbo W16 și apoi a construit în jurul lui cea mai ușoară mașină cu putință. Caroseria noului model a fost proiectată pentru a beneficia de forță de apăsare maximă, răcire cât mai eficientă și raport putere-greutate cât mai bun. În forma sa finală, Bolide este de așteptat să livreze 1.600 CP și o masă la gol de numai 1.450 kg.

Comparativ cu Chiron, Bolide beneficiază de o nouă monococă din fibră de carbon, ceea ce a însemnat reproiectarea multor componente, inclusiv răcirea, transmisia și suspensia, fiecare dintre acestea trebuind acum să fie ambalată în designul mai compact și mai aerodinamic al lui Bolide. Pentru a face față puterii uriașe, Bugatti a montat pe Bolide un set de frâne de înaltă performanță. Discurile carbon-ceramice măsoară 390 mm pe față și fiecare roată beneficiază de o protecție din carbon, protecții care le protejează de căldura mare a frânelor. Bolide este echipat cu anvelope slick care – în spate – pot fi găsite doar pe vehiculele LMDh care concurează în Campionatul Mondial de Anduranță FIA.

Primele livrări ale lui Bolide vor începe în 2024, producția va fi limitată la doar 40 de unități care vor avea un preț de 4 milioane de euro fiecare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide