Bulevardul Aerogării din București, închis în weekend din cauza festivalului SAGA

Autor: Cristian Agatie 10 sept. 2021 Știri auto

Bulevardul Aerogării din București este închis în weekend din cauza festivalului SAGA, care se desfășoară la Romaero în perioada 10-12 septembrie. Poliția Capitalei recomandă rute ocolitoare pentru șoferii care circulă în nordul Capitalei.

Intră în Galeria FOTO

Ca în orice weekend, șoferii încep să-și piardă din privilegii în București. De această dată nu mai avem competiții sportive, ci un festival de muzică electronică care dă peste cap traficul din nordul Bucureștiului. Desfășurat pe platforma Romaero, SAGA Festival 2021 impune restricționarea circulației pe Bulevardul Aerogării, între intersecția cu Nae Caranfil și cea cu șoseaua București – Ploiești.

„În perioadele 10-11.09.2021, 11-12.09.2021, 12-13.09.2021, intervalul orar 12:00- 05:00, se va restricționa traficul rutier pe bd. Aerogării, segmentul de drum cuprins între str. Nicolae Caramfil și șos. București – Ploiești”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Bulevardul Aerogării din București, închis în weekend. Care sunt variantele de ocolire recomandate

Restricțiile de trafic vor fi aplicate progresiv, pe măsura desfășurării activităților. Polițiștii recomandă șoferilor să ocolească zona, oferind și sugestii în acest sens:

  • Șos. Străulești – str. Băiculești – bd. Poligrafiei – Piața Presei Libere – șos. Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – bd. Mareșal Constantin Prezan – bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle;
  • Șos. Gheorghe Ionescu Șisești – șos. Bucureștii Noi – Calea Griviței – bd. Ion Mihalache – str. Buzești;
  • Șos. Pipera – șos. Nicolae Caramfil – bd. Beijing – Piața Charles de Gaulle – Piața Arcul de Triumf – Piața Presei Libere – șos. București-Ploiești.

Bulevardul Aerogării din București închis weekend

Alte restricții de circulație intră în vigoare duminică, 12 septembrie, pe arterele din jurul Arenei Naționale. Aici se va desfășura, începând cu ora 21:00, meciul de fotbal dintre FCSB și Dinamo. Circulația va fi, însă, restricționată încă de la ora 15:00, după cum urmează:

  • Str. Maior Coravu, între Șos. Mihai Bravu și intrarea în stadionul Național Arena, precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson;
  • Bd. Pierre de Coubertin, între str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în Stadionul Arena Națională, precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson;
  • Str. Vatra Luminoasă, banda I de circulație (ambele sensuri) între Bd. Pierre de Coubertin și intersecția cu Str. Tony Bulandra;
  • Str. Tony Bulandra, între Str. Vatra Luminoasă și rond Str. Maior Coravu.

De asemenea, șoferii trebuie să țină cont că de sâmbătă, 11 septembrie, orele 07.00, se va restricționa parcarea autoturismelor în zona intrării din bd. Basarabia a Stadionului Arena Națională.

Care sunt recomandările polițiștilor

Desigur, cele mai haioase recomandări pentru șoferi abia urmează. Cea mai importantă este cea de a se transforma în pietoni pe perioada weekendului, ca să fie mai bine pentru toată lumea. Iată toate recomandările polițiștilor:

  • să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou;
  • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
  • să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia;
  • să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Polițiștii au câteva cuvinte și pentru pietoni, cel mai probabil participanți la festivalul care îi va scoate din sărite pe șoferi. Astfel, spun polițiștii, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Și weekendul trecut au existat restricții de circulație în București, de asemenea, cauzate de mai multe evenimente sportive. Peste toate acestea, există și problema zonelor de promenadă, care afectează circulația în zona centrală a Bucureștiului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide