Cadoul perfect pentru un copil pasionat de lumea auto: un Ferrari din piese Lego

Autor: Adrian Somai 01 iun. 2023 Știri auto

Jucăriile Lego sunt populare în special printre cei mici, însă nici marile nume din industria auto nu au spus nu unor provocări care mai de care mai interesante în acest sens. Cel mai bun exemplu în acest caz este Bugatti, care a acceptat provocarea celor de la Lego și a construit un exemplar Chiron în mărime naturală, fabricat exclusiv din piele Lego.

Cei de la Bugatti au folosit peste un milion de piese din seria Lego pentru a construi un Chiron în mărime naturală. Mașina creată are peste 1.500 de kilograme și este funcțională, putând rula cu o viteză de peste 20 km/h. Sistemul de propulsie integrează peste 8.000 de componente și poate dezvolta 5.3 cai putere și un cuplu maxim de 92 Nm.

Misiunea celor de la Bugatti nu a fost deloc una ușoară, angajații constructorului auto și cei ai grupului danez având nevoie de peste 13.000 de ore de lucru pentru asamblarea acestui Chiron la scară naturală.

Mașini din piese Lego pentru copii

De la supermașini la SUV-uri și camioane gigant. Dacă ai un tip preferat de mașină, sunt șanse mari ca cei de la Lego să aibă ceea ce cauți. Sunt silențioase, elegante și, bineînțeles, extrem de econome atunci când vine vorba despre consumul de carburant. În plus, cel mic are șansa de a conduce spre aventuri pe care până acum doar și le-a imaginat!

Printre modelele pe care le au în gama cei de la Lego se numără Ford GT, Land Rover Classic Defender 90, Porsche 911 sau Chevrolet Camaro Z28. Vedetele colecției Lego sunt însă fără doar și poate modelele Lamborghini Sian FKP 37 și Ferrari Dayton SP3.

Având un grad ridicat de funcționalitate, modelul Ferrari Daytona SP3 este o replică a adevăratului model construit la Maranello. Dotările includ direcția, cutia de viteze secvențială cu 8 trepte și schimbătorul cu padele, precum și un motor V12 cu pistoane mobile.

La fel ca super-mașina originală, acest model Ferrari de colecție are uși cu deschidere de tip fluture. Mașina este construită la scară 1:8 și măsoară peste 14 cm în înălțime, 59 cm în lungime și 25 cm în lățime. Sigur, nu este deloc un model ușor de construit, ceea ce înseamnă că cel mic ar putea să aibă nevoie de o mănă de ajutor și din partea unei persoane adulte!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lego


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide