Ultimă oră: Cum arată calendarul sezonului de Formula 1, după ce sezonul începe cu o întârziere de 4 luni?

Autor: Elena Luchian 19 mai 2020 Știri auto
Ultimă oră: Cum arată calendarul sezonului de Formula 1, după ce sezonul începe cu o întârziere de 4 luni?

Un sezon de Formula 1 cu 19 curse pe 16 circuite. Acesta este formatul preliminar pe care l-ar putea urma calendarul noului sezon de Formula 1, care va începe cu o întârziere de patru luni, forțată de pandemia de coronavirus.

Astfel, sezonul va debuta pe 5 iulie la Spielberg, cu Marele Premiu al Austriei. Cea de-a doua cursă va avea loc pe același circuit o săptămână mai târziu. Competiția va continua cu două curse la Silverstone, stabilite tot la distanță de o săptămână, pe 26 iulie și pe 2 august, în ciuda faptului că Anglia este statul european care a suferit cele mai mari pierderi de vieți omenești în perioada pandemiei de coronavirus.

Lewis Hamilton și compania se vor muta apoi în Ungaria. Și-au găsit loc în calendarul preliminar al sezonului de Formula 1 și alte două țări grav afectate de epidemie: Spania va găzdui o cursă pe 23 august, iar Italia – pe 6 septembrie.

Marele Circ ia drumul Estului la sfârșitul lunii septembrie, pentru cursele din Rusia (27 septembrie), China (4 octombrie) și Japonia (11 octombrie).

Formula 1 va ajunge în Statele Unite pe 25 octombrie, apoi se va îndrepta spre America Centrală (Mexic – 1 noiembrie) și America Latină (Brazilia – 8 noiembrie).

Sezonul se va încheia în Orientul Mijlociu. Piloții vor lua startul în Bahrein pe 29 noiembrie și pe 6 decembrie, apoi la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, pe 13 decembrie.

 

Numărul cursei Marele Premiu Data desfășurării
1 Austria 5 iulie
2 Austria 12 iulie
3 Marea Britanie 26 iulie
4 Marea Britanie 2 august
5 Ungaria 9 august
6 Spania 23 august
7 Belgia 30 august
8 Italia 6 septembrie
9 Azerbaidjan 20 septembrie
10 Rusia 27 septembrie
11 China 4 octombrie
12 Japonia 11 octombrie
13 Statele Unite 25 octombrie
14 Mexic 1 noiembrie
15 Brazilia 8 noiembrie
16 Vietnam 22 noiembrie
17 Bahrein 29 noiembrie
18 Bahrein 6 decembrie
19 Abu Dhabi 13 decembrie

Care sunt marii absenți din calendarul noului sezon de Formula 1?

Lipsesc din calendar nu mai puțin de șase circuite care se regăseau în programul inițial. Pe lista absenților ajung Australia, acolo unde ar fi trebuit să înceapă sezonul în luna martie, Monaco, Franța, Olanda, Singapore și Canada.

Germania rămâne în stand-by și ar putea apărea în calendar dacă negocierilor cu Silverstone vor eșua, scrie Motorsport.com.

Șeful Marelui Circ, Chase Carey, speră ca măcar 15 dintre aceste 19 curse să aibă loc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide