Camera video pentru marşarier, obligatorie pe toate maşinile

Autor: Marius Vișan 11 mai 2018 Știri auto
Camera video pentru marşarier, obligatorie pe toate maşinile

După mai bine de un deceniu de lobby din partea grupurilor care militează pentru siguranţa maşinilor, camerele pentru marşarier sunt acum impuse pe toate vehiculele noi construite după 1 mai 2018, în SUA. Asta înseamnă că producătorii de automobile trebuie să includă o cameră video pentru mersul cu spatele, ca echipament standard pe noile vehicule.

Chiar dacă ideea nu este nouă, legislaţia îi va afecta pe unii producători cum ar fi BMW şi Porsche, care oferă camerele de marşarier în pachetele de obţionale, însă pentru nişte preţuri foarte mari. 

Regulamentul datează din 2014, când Departamentul de Transport al Statelor Unite (DoT) şi Administraţia Naţională de Siguranţă a Traficului de Autostrăzi (NHTSA) au mandatat ca aceste camere să fie incluse în toate vehiculele noi începând cu 1 mai 2018. Acestă lege a avut nevoie de patru ani pentru ca legea să intre în vigoare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide