Momentul în care un camion BelAZ zdrobește o mașină în care se aflau mai multe persoane

Autor: David Andrei 03 iun. 2021 Știri auto

Un camion BelAz a zdrobit o mașină în care se aflau mai multe persoane. Miraculos, nimeni nu a fost rănit. Dar imaginile par filmate la Hollywood pentru un film cu scenariu apocaliptic.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc în regiunea Karagandî din Kazahstan, într-o carieră de piatră a unei companii miniere. Cel care manevra colosul nu și-a dat seama că în apropiere, se află un SUV staționat. Acesta a virat la dreapta și s-a îndreptat către mașină. În momentul în care a atins capota, un bărbat aflat la bord a început să țipe. Puțin probabil ca șoferul utilajului gigant să-l fi auzit din cabina sa. cel mai probabil, și-a dat seama că a atins un obstacol și a oprit.

Între timp, două persoane din mașină au reușit să fugă. Cea de-a treia a rămas pe loc, șocată, probabil, de imaginea monstrului care se vedea prin parbrizul făcut zob. Nici aceasta însă nu a fost rănită.

Camera de bord a surprins exact momentul șocant al incidentului. Autoblog.md scrie că bărbații aflați în SUV ajunseseră la cariera de piatră pentru a repara sistemul de aer condiționat al camionului. Nici ei nu se așteptau să fie întâmpinați astfel.

Un lucru este cert. Mașina cu care au ajuns, un Suzuki Grand Vitara XL-7, acolo este bună de dat la fiare vechi.

VIDEO:

BelAZ este cel mai mare camion din lume

Camionul BelAZ măsoară 20,6 metri în lungime, 9,87 metri în lățime și 8,16 metri în înălțime. Are opt roți, câte patru pe fiecare dintre cele două punți. Fiecare anvelopă are un diametru de patru metri. Este aproape imposibil pentru cel care îl manevrează să vadă la mică distanță în fața sa.

Un astfel de camion BelAZ 75710 are un sistem de propulsie extrem de complex. Acesta integrează două motoare V16 turbodiesel cu o capacitate de 76 de litri fiecare, ajungând la un total de 152 de litri. Fiecare dintre ele dezvoltă câte 2.300 de cai putere, pentru un total de 4.600 de cai putere și un cuplu de aproape 10.000 Nm. Acesta acționează, de fapt, ca niște generatoare, care furnizează curent celor patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare pereche de roți. În sarcină parțială, un singur generator este activ, pentru a reduce consumul de carburant.

Colosul are o viteză maximă de 64 km/h când este gol. Încărcat la capacitate maximă, nu depășește 40 km/h.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide