Momentul în care un camion Kamaz lovește un elicopter la Raliul Dakar. VIDEO

Autor: David Andrei 18 ian. 2021 Știri auto

Un accident neobișnuit a avut loc la Raliul Dakar. Un camion Kamaz a lovit un elicopter aflat în zbor. Momentul a fost filmat.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc în ultima etapă a Raliului Dakar, care s-a desfășurat în Arabia Saudită în perioada 13-15 ianuarie. Un camion Kamaz înfrunta dunele de nisip în drumul către linia de sosire. La un moment dat, când a sărit peste o denivelare, camionul a atins elicopterul care transporta echipa foto-video. Cei aflați în elicopter încercau să obțină imagini cât mai interesante de pe traseu.

Filmarea arată cum pilotul elicopterului a decis rapid să ridice rapid aparatul și cum a reușit să-l țină sub control în ciuda loviturii primite. Mici bucăți din elicopter și din acoperișul camionului s-au împrăștiat în jur. Nici pilotul aflat la volanul camionului, Anton Shibalov, nu s-a pierdut cu firea și și-a continuat cursa.

Vehiculul său a încheiat competiția cu priza de la admisia de aer ruptă, potrivit declarațiilor unui membru al echipei, Eric Khairullin.

Shibalov a terminat al doilea etapa finală și și-a adjudecat locul second și în clasa camioanelor la finalul competiției, în urma lui Dmitri Sotnikov.

Anul acesta, echipa Kamaz-Master a ocupat toate cele trei poziții ale podiumului la clasa rezervată camioanelor.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=IryZnSv_KAA&feature=emb_logo

Raliul Dakar, o competiție periculoasă

Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident bizar. Dar Raliul Dakar a fost marcat de probleme majore anul acesta.

Motociclistul indian CS Santosh a ajuns în comă la spital în urma unui accident. Acesta a ieșit din comă și starea sa este stabilă.

Francezul Pierre Cherpin, în vârstă de 52 de ani, a suferit un traumatism cranian sever și s-a stins din viață în timpul transferului din Arabia Saudită în Franța. A fost victima cu numărul 76 înregistrată pe parcursul competiției. Pe lista lungă de persoane decedate se numără patru copii, 23 de spectatori și 14 jurnaliști.

Românul Emanuel Gyenes aflat pentru a 11-a oară la Raliul Dakar

Românul Emanuel Gyenes a încheiat cu bine Raliul Dakar. A fost un an greu pentru sportivul care a petrecut cinci luni în cârje, în urma unei accidentări suferite în luna iulie.

“Obiectivul meu principal a fost finalizarea raliului, iar fiind pe locul doi în Original by Motul – Malle Moto, locul doi la clasa Marathon, şi locul 23 în clasamentul general, este mai mult decât mi-aş fi dorit”, a scris Gyenes pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide