Un camion plin cu pietriș a rupt un pod. GPS-ul i-a arătat traseul greșit

Autor: David Andrei 16 apr. 2021 Știri auto

Un camion încărcat cu pietriș a rupt un pod în județul Dâmbovița. Acum, peste 30 de familii au rămas izolate. Șoferul susține că GPS-ul i-a indicat traseul greșit.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc între localitățile Răcari și Stănești din județul Dâmbovița. Un camion încărcat la capacitate maximă cu pietriș a rupt în două un pod pe care nu ar fi trebuit să treacă vehicule atât de grele. Limita de greutate pe care o poate susține construcția din fier, veche de 15 ani, este de aproximativ 10 tone. Camionul era mult mai greu.

Un martor a surprins momentul. În imagini se poate observa cum camionul se oprește, apoi înaintează încet. Când camionul se alfă în întregime pe pod, construcția cedează sub greutatea sa. Vehiculul rămâne suspendat, cu roțile de puntea față în aer.

Camion căzut cu pod cu tot, familii izolate

Șoferul, un bărbat din București, a scăpat teafăr și a ieșit singur din cabină. Acesta le-a relatat polițiștilor de la Brigada Rutieră că a fost indus în eroare de GPS. Sistemul de navigație l-a dus pe un drum de exploatare interzis vehiculelor de mare tonaj. Camionul era plin cu pietriș încărcat de la o balastieră și se îndrepta spre o gospodărie din Stănești.

Localnicii spun că reparația podului ar dura în jur de 2-3 luni, iar peste 30 de familii au rămas izolate. Consiliul Local avea în agendă realizarea unei construcții solide. Potrivit Știrilor ProTV, proiectul există, dar deocamdată nu sunt bani suficienți pentru această investiție.

Un incident similar a avut loc în urmă cu doi ani pe în județul Suceava. Un camion încărcat cu pământ a ajuns atunci în albia unui pârâu după ce podul pe care îl traversa s-a prăbușit sub el. Construcția era vizibil degradată, iar în dreptul său era un indicator care interzicea accesul vehiculelor de mare tonaj.

Din fericire, șoferul a scăpat teafăr din acest incident.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură Știrile ProTVComentarii
Inchide