Firma care asamblează camionul românesc Truston va produce și autobuze electrice – FOTO

Autor: Marius Vișan 22 mart. 2021 Știri auto

ATP Group se pregătește să lanseze un autobuz electric cu 26 de locuri și o autonomie ce poate ajunge până la 360 de km.

Grupul care deține proiectul se numește ATP Exodus (din care mai fac parte ATP Automotive, ATP Motors, ATP Transit, ATP Trucks). A fost fondat în septembrie 1995, începând că furnizor de piese de schimb, de Mircea Cîrț.

Cu aproape doi ani în urmă, ATP a lansat camionul Truston, asamblat la Baia Mare. În această primăvară, aceeași companie din Baia Mare se pregătește să prezinte un nou autovehicul produs în premieră în România. Este vorba despre un autobuz 100% electric care va purta numele ATP Bus e-UpCity, scrie lifenews.ro.

ATP Bus e-UpCity va avea lansarea oficială în luna mai

Informația a fost dezvăluită chiar de președintele grupului ATP, Mircea Cîrț, în cadrul evenimentului „Viitorul Transportului Public”, organizat de Asociația Română pentru Smart City.

Conform lui Mircea Cîrț, e-UpCity este „un autobuz cu 26 de locuri, trei uși și podea joasă. Are o autonomie de 200 de kilometri care poate fi extinsă până la 360 de kilometri”.

Mircea Cîrț a explicat și că structura autobuzului este gândită ca deasupra tavanului să poată primi un pachet de baterii cu care autonomia poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Viitorul ATP Bus e-UpCity are baterii produse de CATL, unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii și va avea omologare europeană.

„Am îndrăznit să gândim nu doar la nivelul României, ci să mergem către oricare țară din Europa. Acest produs va fi lansat cu omologare europeană”, a declarat Mircea Cîrț, înainte de a dezvălui că „undeva la început de mai autobuzul va putea fi văzut, pipăit și chiar utilizat pentru teste”.

Intră în GALERIA FOTO

Firma care asamblează camionul românesc Truston va produce și autobuze electrice

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: tramclub.org


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide