Cum arată camionul Tatra cu motor de MIG? Este de vânzare!

Autor: David Andrei 19 mai 2021 Știri auto

Acesta este camionul Tatra cu motor de MIG. Doar trei astfel de exemplare au fost construite. Unul dintre ele este acum de vânzare.

GALERIE FOTO

Anunțul a fost publicat pe un portal de specialitate din Cehia. Este vorba despre un Tatra 148, pus în mișcare de un motor cu reacție, preluat de la avionul de luptă sovietic MIG-15. Modelul încă păstrează plăcuța de înmatriculare originală.

Camionul Tatra a fost utilizat pe aeroportul din Praga. A ieșit pe porțile uzinei în 1977, dar, până în momentul în care a fost scos la vânzare, a rulat doar 42.000 de kilometri. Acum 44 de ani, mașinăria avea motor V8 de 12,7 litri, răcit cu aer, care dezvolta 231 de cai putere. O transmisie mecanică transmitea resursele către toate cele șase roți. Viteza sa maximă era de 60 km/h.

Ce viteză poate atinge camionul Tatra atunci când motorul de MIG intră în funcțiune?

Doar vehiculele care se foloseau în aeroporturi au primit astfel de motoare, în baza unei licențe, scrie Autoblog.md. Căldura mare pe care o genera unitatea era folosită pentru îndepărtarea rapidă a zăpezii și gheții care se depunea pe pistele de decolare și aterizare. Administratorii aeroportului considerau că această procedură este mult mai eficientă decât cea care implica plugul convențional cu lamă de deszăpezire. Cu motorul de avion cuplat, camionul Tatra putea accelera până la 150 km/h. O asemenea accelerație devină însă, un proces periculos, pentru că nu s-au operat modificări în privința sistemului de frânare.

Trei astfel de camioane cu motoare de MIG-15 au fost construite. Cel scos acum la vânzare în Cehia este numărul 2. Vânzătorul susține că funcționează impecabil, în ciuda faptului că, în fotografii, vedem un camion într-o stare destul de modestă. Astfel, cumpărătorul va fi nevoit să investească pentru a face vehiculul să arate decent. Prețul este disponibil doar pentru cei interesați să cumpere.

În urmă cu trei ani, unitatea numărul 1 a fost scoasă la vânzare cu 16.500 de euro. Aceea lucrase la aeroportul din capitala Slovaciei, Bratislava. Nimeni nu a fost însă, interesat să o cumpere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide