Campanie de rechemare Opel. Probleme la sistemul de frânare

Campanie de rechemare Opel. Probleme la sistemul de frânare

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Opel a identificat un posibil risc la un număr de 600 de autovehicule Astra K vândute în România. Sunt afectate doar autoturisme echipate cu motor diesel de 1.6 litri şi cutie de viteze manuală, produse în perioada 2016-2018. 

Există posibilitatea ca, în cazuri izolate, să apară simptome de mărire a cursei pedalei şi reducerea eficienţei de frânare, dar numai în cazul în care pedala de frână este apăsată foarte încet şi constant. La frânarea normală, inclusiv frânarea de urgenţă, sistemul funcţionează aşa cum a fost proiectat. 

Opel menţionează în comunicatul de rechemare că nu au fost înregistrate accidente. Fiecare client va fi informat de către dealer printr-o scrisoare recomandată. 

În scopul identificării şi remedierii acestei erori producătorul a decis să lanseze o campanie de rechemare, în două etape, pentru toate vehiculele afectate:

– Etapa 1 – aplicabilă imediat, presupune efectuarea unui test electronic de presiune şi eficienţă a sistemului de frânare şi înlocuirea pentru fiecare maşină a lichidului hidraulic.

– Etapa 2 – în urma unei notificări ulterioare, înlocuirea tuturor componentelor afectate.

Ambele etape vor fi efectuate gratuit. Acţiunea a început în luna decembrie 2018 şi nu are termen de timp. 

 Comentarii
Inchide