Campanie-şoc în Spania: Hyundai a închis un sportiv într-o bulă legată la evacuarea maşinii – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 15 oct. 2019 Știri auto

Hyundai a dat startul unei campanii-şoc în Spania pentru a demonstra beneficiile sistemelor de propulsie cu pile de combustie pe hidrogen. În videoclipul promoţiei, ambasadorul brandului Hyundai în Spania, sportiva Mireia Belmonte se antrenează pe o bandă închisă într-o bulă din plastic în timp ce respiră aerul care iese pe ţeava de eşapament al unui Hyundai Nexo.

Maşina este alimentată cu hidrogen, acesta fiind folosit pentru producerea curentului electric într-o pilă de combustie, iar în urma procesului de ardere rezultă oxigen şi vapori de apă. Prin urmare, sportiva nu a fost în vreun pericol pe timpul filmării clipului de promovare, dar imaginile sunt şocante chiar şi aşa.

Hyundai Nexo este primul vehicul cu pile de combustie alimentat cu hidrogen care se comercializează în Spania, iar producătorul coreean şi-a dorit o campanie de promovare care să surprindă şi să sublinieze caracteristicile eco ale maşinii. Pe timpul filmărilor, parametrii vitali ai sportivei Mireia Belmonte au fost atent monitorizaţi.

Hyundai Nexo este reprezentantul celei de a doua generaţii de vehicule cu pile de combustie pe hidrogen produse de Hyundai şi poate rula până la 666 km cu un plin de hidrogen (conform ciclului WLTP). Sistemul de propulsie al lui Hyundai Nexo combină oxigenul şi hidrogenul pentru a alimenta motorul electric şi bateria de 1,56 kWh. Puterea sistemului de propulsie este de 161 CP, suficient pentru o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 9,54 secunde şi o viteză maximă de 179 km/h.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide