Când au voie poliţiştii locali să legitimeze conducătorii auto. Cazul şoferului din Iaşi readuce problema în discuţie – VIDEO

Autor: Gandul acum 3 ani Știri auto
Când au voie poliţiştii locali să legitimeze conducătorii auto. Cazul şoferului din Iaşi readuce problema în discuţie – VIDEO

Incidentul petrecut în Iaşi zilele trecute, când un şofer a luat pe capotă un poliţist local, după ce acesta şi colegul lui au încercat să îl legitimeze, a arătat, din nou, că mulţi conducători auto nu ştiu care sunt competenţele agenţilor de la Locală.

Şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Zanfirescu, a explicat, pentru Ziarul de Iaşi, când pot oamenii din subordinea lui să abordeze şi să sancţioneze şoferii. Este vorba despre staţionare neregulamentară, oprirea în loc nepermis, circulaţia pe acces interzis, accesul pe drumuri cu limită în privinţa greutăţii a unor vehicule care depăşesc această limită, dar şi în cazul neregulilor comise de biciclişti, mopedişti şi căruţaşi.

De asemenea, poliţiştii locali au dreptul să efectueze semnale de oprire pentru a fluidiza traficul rutier sau atunci când în zonă se efectuează asfaltări, acţiuni de deszăpezire, diverse lucrări etc. „Refuzul legitimării se sancţionează“, a declarat Liviu Zanfirescu.

Potrivit lui, în Iaşi, 40% din sancţiunile acordate de Poliţia Locală sunt avertismente cu puncte de penalizare. „Nu suntem setaţi pe acordarea de amenzi“, a conchis el.

Legea politiei locale. Legea 155/2010, include un articol dedicat atribuţiilor avute de poliţia locală în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice:

Citeşte articolul integral pe Gândul.info
Comentarii
Inchide