Când au voie poliţiştii locali să legitimeze conducătorii auto. Cazul şoferului din Iaşi readuce problema în discuţie – VIDEO

Autor: Gandul 05 apr. 2019 Știri auto
Când au voie poliţiştii locali să legitimeze conducătorii auto. Cazul şoferului din Iaşi readuce problema în discuţie – VIDEO

Incidentul petrecut în Iaşi zilele trecute, când un şofer a luat pe capotă un poliţist local, după ce acesta şi colegul lui au încercat să îl legitimeze, a arătat, din nou, că mulţi conducători auto nu ştiu care sunt competenţele agenţilor de la Locală.

Şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Zanfirescu, a explicat, pentru Ziarul de Iaşi, când pot oamenii din subordinea lui să abordeze şi să sancţioneze şoferii. Este vorba despre staţionare neregulamentară, oprirea în loc nepermis, circulaţia pe acces interzis, accesul pe drumuri cu limită în privinţa greutăţii a unor vehicule care depăşesc această limită, dar şi în cazul neregulilor comise de biciclişti, mopedişti şi căruţaşi.

De asemenea, poliţiştii locali au dreptul să efectueze semnale de oprire pentru a fluidiza traficul rutier sau atunci când în zonă se efectuează asfaltări, acţiuni de deszăpezire, diverse lucrări etc. „Refuzul legitimării se sancţionează“, a declarat Liviu Zanfirescu.

Potrivit lui, în Iaşi, 40% din sancţiunile acordate de Poliţia Locală sunt avertismente cu puncte de penalizare. „Nu suntem setaţi pe acordarea de amenzi“, a conchis el.

Legea politiei locale. Legea 155/2010, include un articol dedicat atribuţiilor avute de poliţia locală în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice:

Citeşte articolul integral pe Gândul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide