Când trebuie purtată mască în mașina personală. Raed Arafat precizează

Autor: ProMotor 19 mai 2020 Știri auto

Raed Arafat precizează când trebuie purtată mască în mașina personală. Este, desigur, doar o recomandare, în condițiile în care legea prevede obligativitatea purtării măștii la intrarea în spațiile publice închise.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a recomandat folosirea mașinii personale pentru deplasări, chiar dacă acest lucru înseamnă aglomerarea arterelor din orașe sau duce la creșterea nivelului de poluare. Asta deoarece avantajul oferit (prevenirea contaminării coronavirus) este mai important decât dezavantajele folosirii mașinii personale – timpul petrecut în trafic și poluarea generată.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta îngreunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj. Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a spus Raed Arafat într-o intervenție la Digi 24.

Când trebuie purtată mască în mașina personală

Raed Arafat a arătat că sunt situații care impun purtarea măștii de protecție chiar și atunci când te afli într-un spațiu personal, așa cum este mașina. Este vorba de situațiile când, alături de tine, în mașină se află și persoane străine. În acest caz, Raed Arafat recomandă, pe lângă purtarea măștii, și deschiderea geamurilor, pentru a facilita o bună ventilație a interiorului.

„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a spus Raed Arafat.

Sfatul este perfect valabil și pentru călătoria cu taxiul, a adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Pentru a fi eficientă, purtarea măștii în mașina personală trebuie să se facă respectând reguli stricte de igienă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide