Când trebuie să apelezi la firmele de tractare auto?

Autor: Mihai Morcovescu 28 oct. 2021 Știri auto

„Serviciile de asistență rutieră, depanare și tractare auto reprezintă soluția salvatoare pentru șoferii care se află în neplăcuta situație de a fi rămas cu mașina în pană.

Niciodată nu poți fi sigur de nimic, cu atât mai puțin atunci când pornești într-o călătorie de lungă durată. Chiar dacă este vorba despre o mașină mai veche sau de una nouă, aceste situații neprevăzute pot apărea atunci când te aștepți mai puțin.

O intervenție pe cât de promptă, pe atât de profesionistă este ceea ce ai nevoie în astfel de momente nedorite. Firmele specializate în servicii de asistență rutieră te vor ajuta indiferent dacă te afli în orașul de reședință sau pe autostradă ori vreun drum național. Ziua, dar și pe timpul nopții și, bineînțeles, contra cost.

În cele ce urmează îți vom spune care sunt cele mai întâlnite situații de acest gen și ce trebuie să faci în fiecare dintre ele.

Avarii subite

Când trebuie să apelezi la firmele de tractare auto?

INTRĂ ÎN GALERIA AUTO

Chiar și în cazul unor deplasări pe distanțe scurte se pot ivi probleme tehnice din cauza cărora mașina se poate opri din senin. În această situație este recomandat să scoți mașina din trafic și să o împingi până într-un loc sigur, iar apoi să suni la o firmă care va trimite o echipă de specialiști pentru a identifica și remedia defecțiunea. Dacă este vorba despre o problemă tehnică minoră – pană de cauciuc, baterie descărcată, rezervor gol – aceasta se poate remedia pe loc și îți vei putea continua drumul. Dacă este vorba despre o problemă mai delicată – defecțiune la nivelul sistemului de direcție, cutie de viteze blocată într-o treaptă, etc. – va trebui să soliciți o platformă auto cu macara pentru a-ți duce mașina în service.

Accident rutier

În cazul nefericit în care ești implicat într-un accident rutier, mașina ta poate suferi avarii serioase din cauza cărora poate deveni nedeplasabilă. În acest caz, în funcție de cât de avariată este mașina, va trebui să soliciți fie tractare auto cu troliu electric, fie o platformă cu macara pentru transportarea autoturismului până la service.

Condiții meteo dificile

În cazul în care circuli în condiții de drum dificile – ninsoare, polei, gheață, etc. – se poate întâmpla să ajungi cu mașina în afara carosabilului și să rămâi împotmolit. În această situație va trebui să apelezi la o firmă de tractare auto care dispune de toate echipamentele și instrumentele necesare pentru a-ți readuce automobilul cu roțile pe asfalt. Chiar dacă mașina pare să nu fi suferit nici o avarie este recomandat să nu o conduci până când nu va fi verificată de un specialist. Pentru asta va trebui să transporți mașina pe o platformă auto la service și doar după ce totul va fi în regulă de abia atunci vei putea să te urci din nou la volan.

Mașina nu este înmatriculată

Știm cu toții foarte bine că, pentru a putea circula pe drumurile publice din România ori din orice altă țară, orice mașină trebuie să fie înmatriculată. Drept urmare, dacă deții un autoturism pe care încă nu l-ai înmatriculat și ești nevoit să-l transporți dintr-un oraș în altul sau dintr-o țară în alta (cazul achiziționării mașinilor second-hand) va trebui să apelezi la o platformă auto.

Accidente în „offroad”

Se întâmplă uneori ca pasionații de „offroad” să rămână împotmoliți cu mașinile lor 4×4 atunci când explorează drumuri desfundate ori râpe mocirloase. Pentru siguranța lor, dar și a autovehiculului, este recomandat să nu încerce să iasă din impas de unii singuri deoarece există pericolul ca mașina să se răstoarne și, astfel, viața le poate fi pusă în pericol. De aceea, este indicat să apeleze la o firmă de tractări auto specializată.

Ce servicii include asistența rutieră?

Multe dintre firmele specializate oferă o gamă variată de servicii de asistență rutieră în caz de evenimente neprevăzute. Printre acestea amintim:

  • Tractare auto;
  • Depanare la locul producerii evenimentului;
  • Asistență în caz de accident;
  • Asistență tehnică telefonică;
  • Deblocare mașină;
  • Lipsă combustibil sau alimentare cu combustibil greșit;
  • Repatriere autovehicul (în cazul în care a avut loc un accident în afara țării);
  • Informații utile din trafic, informații meteo.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide