Când va fi gata autostrada Comarnic-Brașov? Premierul Orban promite

Autor: ProMotor 20 ian. 2020 Știri auto
Când va fi gata autostrada Comarnic-Brașov? Premierul Orban promite

Premierul Ludovic Orban promite că autostrada Comarnic-Brașov va fi gata în cinci ani, dacă PNL rămâne la guvernare. Orban a oferit același termen și pentru autostrada Pitești-Sibiu.

În cinci ani nu vom mai sta cu orele în blocajele rutiere pe DN-1. Până atunci va fi gata autostrada care leagă Comarnic de Brașov.

De ani de zile, Dacia, cu uzina la Mioveni, și Ford, cu centrul de producție de la Craiova, pun presiuni pe guvernul român pentru ca acesta să finalizeze rapid lucrările la tronsonul de autostradă Pitești-Sibiu. Constructorii auto au nevoie de o legătură mai bună cu vestul țării.

Deși premierul înaintează anul 2025 ca fiind anul în care cele două vor fi date în folosință, pentru autostrada Comarnic-Brașov nici nu s-a stabilit încă sursa de finanțare a proiectului. Cel mai probabil, proiectul va primi bani de la bugetul de stat, în detrimentul unui parteneriat public-privat, neagreat de Guvern decât dacă este implicată o instituție financiară internațională.

O decizie în acest sens va fi luată – spune Orban – până la sfârșitul acestei luni.

“Trebuie revizuit de urgență studiul de fezabilitate și pornite licitația și finanțarea din buget. Asta e soluția mea, care e cea mai simplă. Sunt cei mai mari indici de trafic pe DN1”, a explicat premierul.

Între timp, autostrada Pitești-Sibiu pare să fie o lucrare care depășește în complexitate așteptările statului: va fi nevoie de mai multe tuneluri. Mai mult, o specie de gândac protejată pune sub semnul întrebării finanțarea proiectului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide