Când va fi lansată, de fapt, mașina autonomă Apple. iCar ar putea fi următorul produs vedetă

Autor: Marius Vișan 03 oct. 2020 Știri auto
Când va fi lansată, de fapt, mașina autonomă Apple. iCar ar putea fi următorul produs vedetă

Începând din 2014, Apple a început „Project Titan”, cu peste 1.000 de angajați care au lucrat la dezvoltarea unui vehicul electric într-o locație secretă lângă sediul său central din Cupertino.

Nu se cunosc foarte multe detalii despre iCar deoarece oficialii au refuzat la acel moment să discute de „Proiectul Titan”. Se credea că va fi un vehicul care se va conduce singur, cu o tehnologie de realitate augmentată integrată.

În anul 2016 însă Apple a concediat mai mulți angajați care lucrau la proiect și, sub conducerea lui Bob Mansfield, s-a speculat că Apple a trecut la construirea unui sistem de conducere autonom și nu a unei mașini complete, urmând ca sistemul să poată fi utilizat pe mașinile diferiților parteneri.

În iunie 2017, CEO-ul Apple, Tim Cook, a vorbit public despre munca Apple cu privire la software-ul pentru conducerea autonomă, confirmând totodată că Apple a renunțat la un vehicul autonom.

Cook a declarat atunci că Apple vede industria automobilelor ca fiind în plină expansiune și a menționat că tehnologia de conducere autonomă este doar unul dintre cei trei „vectori ai schimbării” care se vor realiza în viitorul apropiat. Celelalte două, spune el, sunt ride-sharing-ul și electrificare. „Dacă ați condus o mașină complet electrică, știți că este o experiență minunată”, a spus șeful Apple.

Alte discuții din industrie (macworld.co.uk) au sugerat la un moment dat că anul 2020 ar fi fost o posibilă dată pentru lansare – ceea ce sună nebunesc în acest moment.

Fanii Apple speculează în continuare

Analistul Ming-Chi Kuo este de părere că Apple încă lucrează la o mașină Apple care va fi lansată între 2023 și 2025. Kuo consideră că mașina va fi „următorul produs vedetă” al Apple, compania americană putând oferi „o mai bună integrare a hardware-ului și a software-ului” decât potențialii concurenți din piața auto, cu cipuri proiectate de Apple fabricate de TSMC, scrie macrumors.com.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: macrumors.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide