Când vei putea merge cu trenul între Gara de Nord și aeroportul Otopeni

Autor: George Cristea 04 dec. 2020 Știri auto

Guvernanții au ratat șansa unei tăieri de panglică în campania electorală. Este vorba de inaugurarea liniei de cale ferată care leagă principalele puncte de acces în București.  Iată când vei putea merge cu trenul între Gara de Nord și aeroportul Otopeni.

Intră în Galeria FOTO

CFR Infrastructură a anunțat finalizarea liniei care leagă cele două porți majore de acces în București – Gara de Nord și Aeroportul Henry Coandă din Otopeni. Spre dezamăgirea guvernanților, inaugurarea se va face abia săptămâna viitoare, după alegeri. 72 de trenuri vor circula pe această linie 24 de ore din 24, iar durata unei călătorii va fi de 20-23 de minute. Asta nu înseamnă neapărat că se va scurta timpul de tranzit pentru călători. Cu un timp de așteptare între garnituri de 40 de minute, e posibil să acest tren să nu fie chiar atât de util.

Când va circula trenul între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

„Lucrările de modernizare a liniei CF care asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă București au fost finalizate în proporție de 100%, iar primele trenuri de călători vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă București, începând din 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021” se arată într-un mesaj pe Facebook al CFR Infrastructură.

În acest moment, pentru operarea pe traseul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni au aplicat trei operatori de transport feroviar care pun la dispoziție 36 de perechi de trenuri. În aceste momente se derulează procedura de alocare a sloturilor orare. Din 12 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021, vor circula și primele garnituri pe ruta directă Gara de Nord – Aeroport Otopeni.

Legătura feroviară dintre Gara de Nord și aeroport a presupus dublarea unei linii de cale ferată existente între Mogoșoaia și Balotești și construcția unei linii noi între Racordul CF din zona Odăile (Otopeni) și Terminalul 1 al aeroportului Henry Coandă. Valoarea contractelor a fost de 50,5 milioane de lei, respectiv 413 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat și din fonduri europene.

Legătura dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni ar fi trebuit să fie gata la timp pentru Campionatul European de Fotbal din 2020. Proiectul nu ar fi avut nicio șansă să fie finalizat la timp (până în iunie), dar zeii au ținut cu românii, iar pandemia a dus la anularea Campionatului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Eugen Dedu / CFR SA



Comentarii
Inchide