Capitularea unui titan: Toyota oferă primul sistem multimedia cu Apple CarPlay

Autor: Cristian Agatie 01 oct. 2019 Știri auto

Toyota a prezentat versiunea actualizată a crossoverului C-HR, care are ca principală noutate primul său sistem de infotainment cu suport pentru Apple CarPlay şi Android Auto. Aceasta oferă chiar funcţionalitate de update over the air, ceea ce permite actualizarea funcţiilor şi a hărţilor fără a necesita prezenţa maşinii în service. Alte noutăţi includ noua versiune de motorizare hibridă cu motor termioc de 2,0 litri, cunoscută de la Corolla, precum şi ajustări cosmetice.

Pe lângă sistemul de propulsie hibrid cu motor de 1,8 litri/122 CP, care a fost îmbunătăţit, clienţii au acum la dispoziţie noua motorizare hibridă cu motor termic de 2,0 litri care dezvoltă 184 CP. Aceasta este deja cunoscută de la Corolla, oferind performanţe dinamice decente în condiţiile unui consum de combustibil foarte reţinut. 

Inginerii Toyoa au reglat mai fin trenul de rulare, cu algoritmi actualizaţi pentru sistemul de asistare electrică a direcţiei, dar şi o arhitectură diferită a suspensiei pentru motorizarea de 184 CP. Aceasta asigură un confort mai bun al suspensiei, fără să compromită ţinuta de drum. În plus, habitaclul a fost mai bine izolat fonic, pentru un confort mai bun al pasagerilor în timpul călătoriilor lungi.

La nivel cosmetic, Toyota C-HR păstrează identitatea vizuală care a făcut-o celebră, primind acum blocuri optice LED atât în faţă cât şi în spate. Semnalizatoarele faţă sunt integrate cu luminile de zi în acelaşi bandă luiminoasă, deasupra farurilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide