Care e legătura dintre VW şi Jocurile Olimpice de la Soci

Autor: Oraan Mărculescu 04 feb. 2014 Știri auto

Jocurile Olimpice de la Soci reprezită nu doar un spectacol sportiv în sine, ci şi un simbol al pretenţiilor ruşilor – dacă ne gândim că guvernul fostei Uniuni Sovietice a investit circa 50 de miliarde de dolari, realizăm grandoarea acestui proiect.

Prin urmare, nu ar trebui să fie de mirare că Volkswagen le-a pus la dispoziţie oficialilor şi sportivilor participanţi un număr impresionant de maşini: nu mai puţin de 3.000 de maşini VW vor deservi aceste jocuri olimpice de iarnă.

Şefu’, cât costă un asemenea gipan Volkswagen? Cum, nu e de vânzare? De ce?…

La care se mai adaugă trei maşini, probabil cele mai capabile maşini VW construite până acum. Este vorba despre cele trei modele VW Amarok special preparate, care au făcut parte din expediţia ”Amarok Polar”.

Acum un an, pe data de 7 februarie (data la care în acest an se va da startul olimpiadei de la Sochi), un echipaj format din 9 membri pornea cu aceste trei maşini într-o expediţie temerară: traversarea pe patru roţi a Rusiei de la vest (din Moscova) până în est (la Petropavlovsk, în regiunea Kamchatcka), pe un traseu de 25.000 km.

Până la olimpiada de la Soci, poate trec băieţii şi pe la noi, cu ocazia olimpiadei codului roşu…

O expediţie care a durat 60 de zile şi care a fost consemnată şi în Cartea Recordurilor. În plus, o misiune importantă a acestei expediţii a fost transmiterea mesajului olimpic prin toate locurile pe unde aceste trei maşini au trecut. Iar acum, cele trei monster-truck Amarok vor fi expuse în cadrul Olimpiadei de la Sochi, ca o inspiraţie pentru participanţi.

Citiţi aici mai multe detalii despre Amarok Polar Expedition

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide