Care este cea mai vândută maşină de lux în 2017

Autor: Marius Vișan 09 ian. 2018 Știri auto

Mercedes-Benz rămâne cel mai mare producător de automobile de lux din lume şi în 2017. Creşterea vânzărilor din China i-a permis să înregistreze încă un an record. 

Grupul din Stuttgart a raportat vânzări de aproximativ 2,3 milioane de automobile anul trecut, cu o creştere de aproape 10% faţă de cifrele din 2016.

O mare parte a creşterii se datorează expansiunii lui Mercedes în China, unde vânzările au crescut cu 26%, iar atracţia tot mai mare a SUV-urilor sale reprezentând mai mult de o treime din vânzările din întreaga lume.

Grupul a susţinut că a rămas în topul mărcilor premium, după depăşirea rivalilor BMW. Aceştia au coborât în 2016 pe poziţia secundă în topul constructorilor de automobile de lux. În primele 11 luni ale anului trecut, BMW a vândut 1,89 milioane de automobile, mai puţine decât Mercedes, dar, dacă sunt luate în calcul şi vânzările de automobile Mini şi vehiculele electrice, BMW a vândut 2,23 milioane de vehicule în perioada ianuarie-noiembrie 2017.

China a devenit cea mai mare piaţă naţională pentru Mercedes-Benz, în condiţiile în care vânzările constructorului german au crescut la 587.868 de unităţi.

De asemenea, cererea pentru vehicule Mercedes-Benz în regiunea Europei a atins şi ea un nivel record, după ce a crescut cu 6,4%, până la 955.301 unităţi. În schimb, anul trecut au scăzut uşor, cu 0,9%, vânzările Mercedes-Benz în SUA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide