Care este cea mai vândută maşină de lux în 2017

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Mercedes-Benz rămâne cel mai mare producător de automobile de lux din lume şi în 2017. Creşterea vânzărilor din China i-a permis să înregistreze încă un an record. 

Grupul din Stuttgart a raportat vânzări de aproximativ 2,3 milioane de automobile anul trecut, cu o creştere de aproape 10% faţă de cifrele din 2016.

O mare parte a creşterii se datorează expansiunii lui Mercedes în China, unde vânzările au crescut cu 26%, iar atracţia tot mai mare a SUV-urilor sale reprezentând mai mult de o treime din vânzările din întreaga lume.

Grupul a susţinut că a rămas în topul mărcilor premium, după depăşirea rivalilor BMW. Aceştia au coborât în 2016 pe poziţia secundă în topul constructorilor de automobile de lux. În primele 11 luni ale anului trecut, BMW a vândut 1,89 milioane de automobile, mai puţine decât Mercedes, dar, dacă sunt luate în calcul şi vânzările de automobile Mini şi vehiculele electrice, BMW a vândut 2,23 milioane de vehicule în perioada ianuarie-noiembrie 2017.

China a devenit cea mai mare piaţă naţională pentru Mercedes-Benz, în condiţiile în care vânzările constructorului german au crescut la 587.868 de unităţi.

De asemenea, cererea pentru vehicule Mercedes-Benz în regiunea Europei a atins şi ea un nivel record, după ce a crescut cu 6,4%, până la 955.301 unităţi. În schimb, anul trecut au scăzut uşor, cu 0,9%, vânzările Mercedes-Benz în SUA.Comentarii
Inchide