Care este cel mai popular model Porsche? Cei mai mulți răspund greșit

Autor: George Cristea 02 ian. 2021 Știri auto

Dacă te întreabă cineva care este cel mai popular model Porsche, probabil că răspunsul este automat. Cei mai mulți răspund greșit, însă, așa că există o șansă mare să te înșeli.

Intră în Galeria FOTO

Forma inconfundabilă a modelului 911 este cea care a dus Porsche la nivel de cult automobilistic. Lansat în 1963 ca succesor al unui alt model de succes (356), Porsche 911 a devenit în timp unul dintre cele mai faimoase automobile ale tuturor timpurilor. Modelul 911 a trecut în 2017 de bariera primului milion de exemplare comercializate – o realizare deloc neglijabilă pentru un automo0bil de lux.

Șoc: Cel mai popular model Porsche nu este 911!

Indiferent cât de popular și de iconic este 911, trebuie spus că acesta nu este cel mai de succes model din panoplia Porsche. Acest titlu revine modelului Cayenne, care a atins în 2020, la rândul său, milionul de exemplare produse. Sigur, 911 nu a stat pe loc din 2017 și sigur are mai multe exemplare comercializate. Totuși, succesul lui Cayenne a făcut ca primul milion să fie atins în 12 ani de la intrarea în fabricație – lui 911 i-au fost necesari 54 de ani!

Cayenne a avut de la început o poziție controversată în gama Porsche, ca prim SUV al unei mărci care producea exclusiv modele sport. Pentru a înrăutăți și mai mult lucrurile, Cayenne a adus și primul motor diesel Porsche. În ciuda acestor controverse sancționate de fanii mărcii, Cayenne s-a dovedit a fi găina cu ouă de aur care a permis Porsche să supraviețuiască într-o perioadă în care modelele sport și-au pierdut din aura de odinioară.

Lansarea lui Cayenne a venit la momentul oportun, Porsche pariind corect pe ascensiunea SUV-urilor. A făcut acest lucru încă înainte ca alte branduri de lux să prevadă această schimbare – abia recent concurența a intrat în acest segment cu modele ca Jaguar F-Pace sau Lamborghini Urus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide